Cine ar fi crezut că țara noastră va fi cunoscută în întreaga Europă pentru festivalurile de muzică?

Acest lucru este adevărat. Anul acesta, Neversea și Untold au fost nominalizate la European Festival Awards, pentru categoria Best Major Festival.

Neversea, după cum îi spune și numele, este un festival de muzică care se ține în Constanța și adună an de an tot mai mulți împătimiți de muzică techno, soare și distracție la malul mării.  Ediția de anul acesta a avut mai mult de 240.000 de participanți din România și întreaga lume, găzduind pe scenele ei 150 de artiști. În 2020, festivalul va avea loc în perioada 2-5 iulie.

Untold, pe de altă parte, este un festival și mai cunoscut, care a devenit deja o tradiție pentru participanții lui. Organizat la Cluj, el este centrul distracției verii din România. În 2019 a avut un număr de 372.00 de participanți, iar numărul lor este așteptat să crească semnificativ anul viitor.

Este uimitor cât de popular a devenit acest festival. Pentru a înțelege mai bine cât de cunoscut este, trebuie să înțelegem faptul că aproape toate cazăriile din Cluj au fost epuizate imediat ce s-au anunțat datele oficiale pentru festival din anul 2020,între 30 iulie şi 2 august. De asemenea, prima serie de bilete a fost pusă la vânzare de către organizatori săptămâna trecută, iar toate biletele s-au epuizat în timpul record de 30 de secunde.

Cei care doresc să voteze festivalul preferat o pot face pe site-ul oficial al organizatorilor.