Reclamă

Neurofeedback este considerat o metodă promițătoare pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți cognitive, tulburări de sănătate mintală și anumite afecțiuni neurologice, potrivit Psih. Alexandru Iureș. Această metodă oferă posibilitatea de a analiza în timp real activitatea cerebrală a pacientului și de a ajuta la autoreglarea undelor cerebrale, îmbunătățind astfel starea emoțională și funcțiile cognitive.

Există mai multe tipuri de neurofeedback disponibile, iar tehnica specifică este determinată de psiholog, adaptându-se nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Principalele avantaje ale neurofeedback-ului includ formarea de noi conexiuni neuronale și ameliorarea abilităților cognitive pe termen lung.

Terapia este recomandată pentru diverse probleme, inclusiv stres cronic, burnout, depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă sau fobii. Pe lângă acestea, neurofeedback poate fi indicat și în cazul tulburărilor de somn, durerii cronice, fibromialgiei, epilepsiei și migrenei.

Procedura este susținută ca o soluție eficientă pentru autoreglarea sistemului nervos, fiind o metodă neinvazivă și adaptativă care contribuie semnificativ la starea de bine și performanța neurocognitivă a pacientului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro