De la noii veniți precum Paramount Plus până la Câini de Top, cum ar fi Netflix, există mai multe servicii de streaming ca niciodată din care să alegeți în zilele noastre.

Dar, pe măsură ce anumite platforme evoluează și fac schimbări majore, abonații au fost nevoiți să se adapteze rapid și să decidă dacă vor continua să plătească taxele lunare. Acum, unii utilizatori Netflix se confruntă cu o decizie surprinzătoare a serviciului de streaming, care va intra în vigoare luna viitoare.

Netflix a fost lăudat pentru conținutul său original

Pixabay

Poți să găsești emisiunile TV și filmele tale preferate pe orice număr de platforme de streaming. Dar cu hituri precum Squid Game și Stranger Things, Netflix a fost bine apreciat pentru conținutul său original. Un sondaj recent Morgan Stanley a constatat că majoritatea consumatorilor din SUA cred că acest serviciu oferă cea mai bună programare originală din orice platformă, pe varietate.

Conform sondajului de streaming din 2021 al companiei de analiști Wall Street, 38% dintre toți respondenții cred că Netflix are cele mai bune originale. Iar 51% dintre clienții Netflix spun că se abonează la platformă special pentru „programarea originală bună”.

Dar abonații care apelează la Netflix pentru programare originală vor trebui să ia în calcul o pierdere viitoare.

Serviciul de streaming scapă pentru prima dată de o serie originală

Pe 25 octombrie, IndieWire a raportat că Netflix a confirmat că va lansa primul său serial original de pe platformă luna viitoare. În noiembrie, abonații vor pierde accesul la Lilyhammer. O emisiune dramatică cu Steven Van Zandt. Lilyhammer a debutat pe Netflix în februarie 2012 și este considerat a fi primul serial original al serviciului, potrivit IndieWire.

„Când te gândești la primul serial original Netflix, la ce te gândești? La Casa Albă? Institutul Corecțional Litchfield?” Ted Sarandos, co-CEO și director de conținut Netflix, a scris într-o postare pe blog din februarie 2022. În onoarea aniversării a 10 ani de la premiera emisiunii. „Nu, nu acelea. Primul nostru serial original a fost Lilyhammer.”

Contractul Netflix de a reda Lilyhammer expiră în noiembrie

În ciuda faptului că este considerat primul serial original al Netflix, Lilyhammer este de fapt o emisiune norvegiană care a fost licențiată de la canalul norvegian TV NRK, potrivit IndieWire. Primul sezon a avut premiera pe NRK și apoi a fost preluat de Netflix pentru încă două sezoane. Înainte de a fi anulat în 2015. În februarie 2012, platforma a debutat toate cele opt episoade din Lilyhammer pentru abonații din SUA. Canada și America Latină. Înaite de aducerea seriei în Marea Britanie, Irlanda și țările nordice mai târziu în acel an.

„Un moment fundamental în istoria Netflix a început într-un studio de înregistrări de lângă Marea Nordului. Bergen este locul în care creatorii norvegieni Eilif Skodvin și Anne Bjørnstad l-au abordat pe Stevie Van Zandt despre un serial pe care l-au scris pentru el. Care se desfășoară într-un orășel norvegian numit Lillehammer.

Câteva luni mai târziu, după ce am auzit că Netflix caută conținut original, am primit un telefon direct de la Stevie. Care a vrut să ne trimită serialul”, a scris Sarandos.