Partajarea contului de Netflix cu prietenii ar putea deveni o frumoasă amintire.

Cu vastul său catalog de seriale, filme, documentare și desene animate, Netflix este considerat în prezent cea mai populară platformă de streaming din lume. Cu toate acestea, pachetul premium este destul de scump, costând 15,99 euro.

Această taxă lunară ridicată îi încurajează pe mulți utilizatori să își împartă conturile cu prietenii și familia. Doar că, de ceva timp, după ce a suferit câteva eșecuri financiare și pentru a nu pierde, Netflix încearcă să aplice o nouă strategie. Din primăvara anului trecut, furnizorul a încercat să ia măsuri împotriva partajării conturilor în unele țări. Iată despre ce este vorba.

După cum știți, atunci când folosim Netflix, putem configura mai multe profiluri. În acest fel, fiecare membru are acces la propria listă de seriale sau filme adaptate la propriile preferințe.

Astfel, opțiunea Premium este avantajoasă pentru că mai multe persoane să beneficieze de abonament. Prin urmare, aplicația poate fi instalată pe mai multe dispozitive și poate fi vizualizată simultan pe patru ecrane. Concret, prețul abonamentului lunar se împarte la patru pentru patru persoane. Acest lucru ar însemna în realitate 4,49 euro per utilizator.

Sursa: Social media

Gigantul de streaming a pus în sfârșit capăt suspansului, confirmând zvonul care a provocat panică în rândul utilizatorilor de ceva vreme. Da, de la începutul anului viitor, va trebui să ne luăm adio de la partajarea gratuită a conturilor.

Așadar, nu vom putea partaja contul nostru cu prietenii și familia noastră din afara casei? Răspunsul la această întrebare trebuie să se refere la regulamentul Netflix, care prevede în mod clar că accesul la platformă este pentru uz personal, necomercial și nu poate fi pus la dispoziția nimănui din afara locuinței utilizatorului.

Care ar fi consecințele acestui lucru?

Prin crearea unui cont pe Netflix și aderarea la abonament, încheiați crearea contului dvs. prin confirmarea faptului că ați citit termenii de utilizare. Teoretic, ar trebui să citiți în prealabil regulamentul complet al platformei. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, cei mai mulți oameni doar îl răsfoiesc sau nici măcar nu îl citesc.

Dacă ați fi citit corect și cu atenție, ați fi știut că împărtășirea contului dvs. cu persoane din afara casei dvs. ar putea avea consecințe, inclusiv blocarea contului. Bineînțeles, îl puteți șterge oricând după ce ați verificat accesul la serviciu. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți un cod special, pe care îl veți primi prin e-mail sau SMS. Și, dacă utilizatorul nu poate confirma că acel cont îi aparține, va trebui să cumpere un nou abonament.

Deci, ce se va schimba cu adevărat? Cei care doresc să continue să își partajeze contul cu persoane din afară vor plăti o taxă fixă.

„Am venit cu o abordare bine gândită pentru monetizarea partajării conturilor și vom începe să o implementăm pe scară mai largă de la începutul anului 2023″, a declarat echipa Netflix în octombrie anul trecut.

Trebuie remarcat faptul că un test a fost deja elaborat în unele țări, cum ar fi Chile, Costa Rica și Peru. Taxa suplimentară în aceste regiuni din America Latină este de aproximativ 3 euro. Însă platforma nu a oferit încă detalii precise cu privire la costul acestui serviciu. Vom afla mai multe în următoarele săptămâni.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.