Netflix a luat decizia de a elimina abonamentul Basic, cel mai ieftin și popular, în Statele Unite și Marea Britanie. Acest pas a fost făcut ca parte a unei strategii care va afecta în curând și alte țări, inclusiv România.

Începând de joi, utilizatorii din SUA și Marea Britanie nu mai pot alege planul Basic, care costa 10 dolari pe lună. Cei care sunt deja abonați la acest plan pot continua să-l utilizeze, dar pentru noii abonați, alternativele mai scumpe sunt acum singura opțiune disponibilă.

Netflix elimină abonamentul cel mai ieftin

În prezent, cea mai ieftină opțiune Netflix în SUA și Marea Britanie este planul Standard, care costă 15,5 dolari și, respectiv, 11 lire sterline pe lună. Acesta vine cu beneficii suplimentare față de planul Basic, atrăgând astfel noii abonați să aleagă varianta mai scumpă.

Netflix își îndreaptă atenția către promovarea versiunii cu reclame a serviciului său. Acest plan permite inserarea de reclame între conținutul vizionat și aduce venituri mai mari companiei față de celelalte tipuri de abonamente.

Netflix face o schimbare radicală! Cel mai ieftin abonament, eliminat. Ce opțiuni au utilizatorii Social media

Utilizatorii platformei vor scoate mai mulți bani din buzunar

În România, planul Basic este disponibil la prețul de 5 euro pe lună. Cu toate acestea, având în vedere decizia de a-l elimina în alte țări, este posibil ca și România să urmeze aceeași cale în viitorul apropiat.

Astfel, cea mai ieftină opțiune Netflix disponibilă în țara noastră ar deveni planul Standard, care costă 10 euro pe lună. În plus, fiecare utilizator suplimentar adăugat la cont va atrage un cost suplimentar de 3 euro pe lună.

Cu aceste schimbări strategice, Netflix încearcă să-și adapteze ofertele și să crească veniturile, în timp ce continuă să ofere conținut variat și de calitate pentru milioanele de abonați din întreaga lume.