Reclamă
Reclamă

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, joi, că Israelul are nevoie de arme americane în ceea ce a numit ‘războiul pentru existenţa sa’, după ce afirmase anterior că guvernul american blochează livrările de arme.

‘Sunt gata să suport atacuri personale cu condiţia ca Israelul să primească de la SUA armele de care are nevoie în războiul pentru existenţa sa’, a transmis Netanyahu într-un comunicat, adresându-se direct Casei Albe.

Declaraţiile lui Netanyahu vin după ce el a provocat furia SUA, principalul său aliat, acuzându-le într-o înregistrare video că ‘reţin arme şi muniţie pentru Israel’. Oficiali americani au spus că nu ştiu la ce s-a referit Netanyahu.

Reclamă

‘Aceste comentarii sunt profund dezamăgitoare şi în mod cer jignitoare pentru noi, dat fiind sprijinul important pe care l-am furnizat şi vom continua să-l furnizăm’, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al lui Biden în domeniul securităţii naţionale.

Statele Unite au transmis că o singură livrare de bombe de 907 kg este în curs de examinare din cauza preocupărilor privind utilizarea lor în zone dens populate din Fâşia Gaza.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro