Pe data de 23.02.2020, peste 260 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sprijiniţi de jandarmi au desfăşurat o amplă acţiune de verificare într-un târg din sectorul 4.

S-a urmărit legalitatea funcţionarii societăţilor comerciale din acest spaţiu , legalitatea actelor de comerţ şi existenţa autorizaţiilor necesare funcţionării. Au fost verificate documentele autoturismelor aflate la vânzare şi provenienţa componentelor auto comercializate.

În urma acestei activităţi, au fost întocmite 20 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare a produselor contrafăcute şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.305 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 3.500 de produse posibil contrafăcute (îmbrăcăminte, încălţăminte şi cosmetice) în valoare de peste 530.000 lei.

Pe parcursul acţiunii au fost verificate documentele a 3.500 de persoane.

Având în vedere specificul târgului au fost verificate 585 de vehicule.

Poliţiştii aflaţi în dispozitivele constituite în punctele de acces au depistat o persoană aflată la volan sub influenţa substanţelor psihoactive, o persoană ce conducea fără a poseda permis de conducere, precum şi o alta ce conducea având acest drept suspendat.

În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale.

Acţiunea se circumscrie activităţilor desfăşurate de Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.