După ce s-a descoperit că la Ministerul Culturii sunt 14 angajaţi hairstylişti, detaşaţi în birouri pentru care nu au aviz legal şi pregătire necesară şi muncesc pe salarii de minim 13.000 de lei/lună, cercetările au continuat. Se pare că sunt şi alte tipuri de angajaţi detaşaţi din domeniul privat cu salarii de trei ori mai mari decât o persoană care ar lucra la posturile respective, dar nu obţinute prin detaşare peste noapte, ci prin concurs.

„Sunt nereguli foarte mari descoperite chiar de Curtea de Conturi, în urma controlului realizat în 2019. Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preş, aşa că noi le facem publice. Am înţeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătescă drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detaşate pe salarii uriaşe. Este o bătaie de joc, pe bani publici!”, a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Ministerul Culturii “Culturalia”.

Potrivit ministrului Bogdan Georghiu, cercetările trebuie să se facă mult mai amănunţit deoarece neregulile sunt mult prea mari în Ministerul pe care l-a preluat la conducere.

„Lucrurile au fost prezentate ca şi cum s-au petrecut în mandatul meu. Ori eu am venit ministru la aproape un an după ce s-a evaporat acest departament, nu de când s-a înfiinţat. Când spun evaporat nu spun întâmplător, pentru că au fost detaşaţi din mediul privat şi acum, când a venit Curtea de Conturi, am căutat cot la cot cu aceasta pe acei oameni care nu sunt de găsit. Depăşeşte zona de competenţă a Ministerului Culturii. Aici altcineva trebuie să cerceteze mai adânc”, a declarat Gheorghiu.