Șeful ANPC, Horia Constantinescu a dezvăluit neregulile grave găsite în restaurantul lui Pescobar din Herăstrău, care au dus la închiderea acestuia de către inspectori. Una dintre cele mai importante abateri constă în modul în care operatorul economic depozitează, transportă și gestionează produsele din pește și similare, care pot avea un impact negativ asupra sănătății oamenilor, în cazul în care nu sunt respectate regulile minime de siguranță.

Depozitarea necorespunzătoare a produselor periculoase

Conform lui Constantinescu, în restaurantul din Herăstrău, produsele sunt depozitate în containere la Giurgiu și apoi transportate la o temperatură care nu respectă recomandările producătorului în ceea ce privește distribuția acestora.

Ulterior, aceste produse sunt depozitate în camioane, în zona Parcului Herăstrău, și transportate către bucătăria restaurantului la temperatura ambientală. Această practică reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea consumatorilor, deoarece produsele depozitate la temperaturi diferite de cele recomandate pot prezenta riscuri pentru sănătate, conform Antena 3.

Nereguli grave descoperite de inspectorii ANPC la restaurantul lui Pescobar din Herăstrău. În ce condiții era depozitat peștele

Suspendarea activității și măsuri corespunzătoare

În urma constatărilor făcute de inspectori, activitatea restaurantului a fost suspendată până la remedierea deficiențelor. Cu toate acestea, operatorul economic a încălcat această măsură prin transferarea întregii operațiuni către o altă societate comercială, în loc să remedieze problemele semnalate.

Drept urmare, au fost luate măsuri suplimentare pentru a suspenda activitatea pe o perioadă de șase până la 12 luni, în încercarea de a stopa practicile neconforme.

Pe lângă suspendarea temporară a activității, ANPC ia în considerare și oprirea definitivă a cantității de produse depozitate în mod necorespunzător. De asemenea, se analizează posibilitatea de a stopa activitatea în zona de depozitare și procesare a acestor produse la Giurgiu, deoarece situația pare să se agraveze în loc să se îmbunătățească.

Este extrem de important ca toți operatorii economici să acorde o atenție deosebită modului în care depozitează, transportă și gestionează produsele alimentare pentru a asigura sănătatea consumatorilor și a preveni răspândirea bolilor.