Dominic de Habsburg este fiul arhiducelui Anton de Hasburg și al Principesei Ileana de România, fiind nepotul regelui Ferdinand I.

Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen a fost rege al României, fiind nepotul regelui Carol 1. El a fost încoronat după moartea unchiului său. După moartea lui Ferdinand din 1927, acestuia i-a urmat la tron nepotul său, Mihai I.

Dominic a primit în anul 2008, împreuna cu surorile sale, Conacul de la Poieni din Iași. Deoarece clădirea este un monument istoric, membrii familiei regale aveau datoria prin lege să îl restaureze și să îl păstreze într-o condiție cât mai bună.

Conacul de la Poieni a aparținut Principesei Ileana și este unul dintre monumentele istorice dispărute ale Iașiului. Acesta a fost lăsat în paragina de către moștenitorii săi, iar sătenii l-au vandalizat, furând tot ce a fost posibil. În prezent, clădirea istorică este o ruină, iar singurii vinovați găsiți în acest sens au fost chiar proprietarii ei, deoarece nu și-au îndeplinit îndatoririle.

Cei trei frați, membrii ai Casei Regale, mai sunt, de asemenea, proprietarii Castelului Bran, un deosebit monument istoric din Transilvania.

Acestea fiind spuse, Direcţia Judeţenă pentru Cultură Iaşi a sesizat autoritățile și s-a deschis un dosar penal pe numele lui Dominic. El este urmărit penal pentru infracțiunea de distrugere, lucru nemaiîntalnit până acum.

Mai multe detalii despre acest caz nu au fost oferite, doarece dosarul se afla într-o fază nepublică.

sursa: info-sud-est.ro