De ce ingrediente ai nevoie:

  • 2 căni făină;
  • 1 cană zahăr;
  • 1 cană merişoare;
  • 3 linguri cacao;
  • 1linguriţă praf copt;
  • 1 cană apă;
  • 1/2 cană ulei;
  • 400 gr gem caise;

Cum preparăm negresa

Pasul 1

În primă fază, luăm un bol de dimensiune medie şi punem ingredientele uscate, mai exact făina, zahărul, cacao şi praful de copt;

Reclamă

Pasul 2

Le amestecăm foarte bine şi punem apoi gemul, apa şi uleiul;

Pasul 3

Amestecăm bine compoziţia şi punem şi merişoarele. Pentru cei cărora nu le plac merişoarele, se mai pot pune alune, stafide uscate sau nuci tocate mărunt;

Pasul 4

Se toarnă amestecul într-o tavă în care am pus înainte hârtie de copt;

Pasul 5

Se pune tava la cuptor, la foc mediu, până când vedem că aluatul se desprinde de mărginile tăvii.

Pasul 6

Scoatem tava şi lăsăm să se răcească, iar apoi tăiem negresa cubuleţe.

Pasul 7

Pentru iubitorii de ciocolată, puteţi realiza glazura de ciocolată pe care să o turnaţi peste prăjituri.

Pasul 8 – Cum realizăm glazura?

Ingrediente

– 6 linguri de zahăr pudră;
– 3 linguri de cacao;
– 6 linguri de ulei;
– 6 linguri de apă;
– mirodenii sau esenţă de vanilie, lămâie, rom;
Amesteca bine zaharul cu cacaua. Pune compoziţia peste cele 6 linguri de apă si fierbe-l la foc mic. Atunci când începe să se omogenizeze, adaudă esenţa, mai fierbe un minut în timp ce amesteci bine şi ia compoziţia de pe foc.

Pasul 9

Pune glazura peste prăjitură după ce s-a răcit negresa, asta pentru a evita să se întindă mai mult decât îţi doreşti!

Pofta buna!