În contextul conflictului din Ucraina, un lunetist american luptând alături de forțele ucrainene evidențiază nevoia critică de muniție de bază, precum gloanțe și grenade, contrastând cu discuțiile occidentale despre donații de vehicule de luptă.

Jonathan Poquette, membru al Chosen Company, indentifică lipsa acută de resurse capabile să susțină eforturile militarilor ucraineni pe front.

Poquette își exprimă frustrarea față de atenția acordată vehiculelor militare în detrimentul necesităților imediate: „În Occident vezi multe discuții despre: ah da, ei donează aceste vehicule. Dar de fapt, frate, nu îmi pasă naibii de vehicule. Dați-mi gloanțe, mortiere, artilerie”, transmite el pentru Business Insider.

Confruntată cu o penurie de muniție, armata ucraineană este obligată să fie selectivă în angajamentele sale, evitând confruntări directe atunci când este posibil. Poquette, rănit în luptă la sfârșitul lunii ianuarie, remarcă importanța prioritizării acestor necesități de bază peste contribuțiile în materie de vehicule de luptă.

Anecdotele oferite de Poquette subliniază gravitatea situației: înainte de a se retrage dintr-o poziție, el și colegii săi au fost nevoiți să își împartă propriile stocuri de muniție cu soldații ucraineni, golind cartușele pentru a lăsa muniția necesară supraviețuirii acestora. Acest gest subliniază disperarea cu care se confruntă trupele ucrainene pe front.