Află cum va fi vremea în următoarea perioadă a lui 2023

Românii au scăpat de ninsori în Noiembrie, Decembrie și chiar Ianuarie, pentru că ne apropiem de finalul acestei luni. După o perioada de iarnă extrem de blândă toată lumea se întreabă cum va fi vremea în continuare.

Vom avea sau nu parte de ninsori în ultima lună de iarnă

După un Crăciun cu iz de primăvară, românii se temeau că vor năpădi zăpezile în luna Ianuarie. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, iar prima lună a lui 2023 se apropie deja de final. Totuși, sunt anunțate ninsori slabe pentru unele zone de munte.

Zăpezile de odinioară par acum să fie doar amintiri. Mulți dintre români privesc cu bucurie faptul că au traversat o iarnă blândă. Mai ales că din acest motiv au scăpat de plata facturilor uriașe la căldură. Mai concret, nu au fost nevoiți să consume agent termic la capacitate maximă ca în alți ani când mercurul scădea în termometre la -23 de grade.

Specialiștii în mediu privesc însă cu îngrijorare fenomenul datorat încălzirii globale. Aceștia susțin că în următorii ani, iernile ar putea fi și mai călduroase. Astfel, generațiile următoare ar putea privi zăpada doar în fotografii.

Mulți dintre români privesc din nou cu groază spre ultima lună de iarnă. Aceștia se tem ca ninsorile abundente să nu cadă în luna februarie. Conform, ANM și în această lună, temperaturile vor fi la fel de neobișnuite pentru o lună de iarnă. De altfel, specialiștii sunt de părere că iarna nu ar mai avea oricum putere. Ziua s-a mărit deja,  acesta fiind unul dintre primele semne ale apropierii de primăvară.

Sursa photo: Impact.ro

Dacă în alți ani, România a fost acoperită de zăpezi chiar și în Martie, în 2023 acest lucru nu se va întâmpla. Vremea se va menține în continuare cu temperaturi peste medie pentru o astfel de perioadă a anului.

Cei care vor să se bucure de zăpadă o pot face în puținele zone de munte în care aceasta s-a așezat în prezent.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.