Vrei să consumi un un mic dejun aromat care să-ţi asigure aportul caloric necesar  pentru câteva ore?Aceasta e alegerea potrivită: Un podridge excelent din pregătirea căruia vei face în mod sigur o rutină.

Vei avea nevoie doar de 50 g de fulgi de cereale integrale, o portocală. Preparare: înainte de toate trebuie să alegi cu grijă cerealele şi să fii atent(ă) la zahărul „strecurat” în diverse preparate. Foloseşte doar fulgi de cereale integrale fără zahăr. Dacă preferi dulcele poți folosi siropul de agave sau cel de arțar pentru a îndulci compoziția.

Pe parcursul zilei este extrem de important să bei lichide. Apa și sucurile naturale hidratează organismul și îți dau energie suficientă până la următoarea masă

Prânz: Ciorbă de legume

Ocolită în diete dar prezența în posturile de peste an, ciorbă poate fi o alternativă ideală la fel de săracă în calorii.

Are  multe vitamine şi este perfectă pentru un prânz reușit într-o zi de post. Ingrediente: un morcov, o sfeclă roşie mică, o rădăcină mică de ţelină, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, un dovlecel, o ceapă, doi cartofi ,jumătate de legătură de pătrunjel Preparare: morcovul, sfeclă, ţelina, rădăcină de pătrunjel şi cea de păstârnac se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Dovlecelul şi cartofii se curăţă, se spală și se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Într-o oală se pun un litru şi jumătate de apă şi puţina sare. Se adaugă legumele şi se lasă la fiert. În scurt timp, ciorbiță va fi gata! Dacă îți dorești să o consumi alături de pâine, optează pentru o pâine din făină integrală. Poți prăji felia. Va fi un deliciu!

Cină: Legumele la grătar alături de brânză de post halloumi pot fi o cină ușoară și foarte rapid de preparat. poți alege legume precum vanață dvlecelul sau ciupercile pe care să le rumenesti pe grătar pentru 56 minute. Alături câteva cuburi de brânză halloumi vor face din mâncarea ta un deliciu!

Poftă bună și post ușor!