Reclamă
Reclamă

China trebuie să plătească pentru sprijinul acordat Rusiei, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, încurajând totodată alianța militară occidentală să furnizeze mai multe arme Ucrainei.

„Ar putea părea un paradox, dar calea spre pace trece prin mai multe arme pentru Ucraina”, a declarat șeful NATO într-un discurs susținut la Wilson Center, un think tank din Washington, conform France Press, preluată de Agerpres.

Stoltenberg, care va părăsi în curând postul de secretar general al NATO, efectuează o vizită la Washington pentru a pregăti summitul aniversar al Alianței Nord-Atlantice, ce se va desfășura în capitala federală americană în luna iulie.

Reclamă

El urma să fie primit în cursul după-amiezii la Casa Albă de președintele Joe Biden.

„La un moment dat – și cel puțin dacă China nu-și schimbă direcția – aliații trebuie să-i impună un cost”, a afirmat Stoltenberg, subliniind că Beijingul „alimentează cel mai mare conflict armat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”.

NATO, cu SUA în frunte, critică din ce în ce mai virulent ajutorul dat efortului de război rusesc de către China și întreprinderile sale, care furnizează componente și echipamente ce susțin sectorul de apărare al Rusiei.

El a mai subliniat faptul că NATO va prelua coordonarea sprijinului militar occidental pentru Ucraina, condusă până în prezent de Washington, așa cum au decis miniștrii apărării din cadrul Alianței săptămâna trecută la Bruxelles.

Secretarul general al NATO a asigurat de asemenea că „peste 20 de țări” s-au angajat să-și ridice cheltuielile la 2% din PIB, așa cum solicită de mult timp alianța.

În concluzie, Jens Stoltenberg a evidențiat importanța continuității sprijinului pentru Ucraina și importanța sancționării Chinei pentru implicarea sa în conflictul armat din Europa.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro