Reclamă
Reclamă

NATO are doar trei ani la dispoziție pentru a se pregăti înainte ca Rusia să-și recapete capacitatea de a lansa un atac convențional asupra alianței, a declarat generalul norvegian Eirik Kristoffersen, conform Sky News.

Comentariile lui Kristoffersen sunt cele mai recente dintr-o serie de avertismente din partea liderilor occidentali și a oficialilor din domeniul apărării cu privire la amenințarea Moscovei și la lipsa actuală de pregătire a alianței.

„La un moment dat, cineva a spus că va dura 10 ani, dar cred că ne-am întors la mai puțin de 10 ani din cauza bazei industriale care funcționează acum în Rusia”, a spus generalul Kristoffersen. El a adăugat că, „va dura ceva timp, ceea ce ne oferă o fereastră pentru a ne reconstrui forțele, pentru a ne reconstrui stocurile în același timp în care sprijinim Ucraina”.

Reclamă

Norvegia, membră NATO de la înființarea alianței în 1949, și-a majorat cheltuielile pentru apărare de la începutul războiului din Ucraina. Națiunea scandinavă își propune să atingă pragul de 2% din PIB pentru apărare în 2024, cu o creștere suplimentară de 2,7% din PIB vizată până în 2030.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro