NATO condamnă ferm atacurile Federației Ruse asupra porturilor Ucrainei la granițele cu România. În ultimele săptămâni, mai multe resturi de drone rusești au fost descoperite pe teritoriul țării noastre. 

NATO, anunț de ultimă oră despre atacurile Rusiei la granița României

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a călătorit joi, 28 septembrie, în Ucraina. Vizita oficialului la Kiev a fost una surpriză, acesta fiind primit de președintele Volodimir Zelenski. Cei doi au discutat despre situația de pe front, în contextul invaziei lansată de Federația Rusă.

Oficialul Alianței a vorbit despre aspirațiile „imperialiste” ale lui Vladimir Putin, în timp ce a anunțat că statele membre ale NATO își vor reface curând stocurile de armament.

Stoltenberg a declarat au fost încheiate contracte cu companiile producătoare de armament în valoare de 2,4 miliarde de euro pentru muniţii esenţiale, din care comenzile ferme însumează un miliard de euro.

Alertă după miezul nopții în Tulcea. A fost emis RO-Alert

Întâlnirea dintre Stoltenberg și Zelenski are loc în contextul în care în urmă cu mai puțin de 24 de ore, a fost din nou alertă în Tulcea. Forțele Moscovei au atacat din nou un port ucrainean situat în apropierea graniței cu România.

Cetățenii din județul Tulcea au primit la puțin după miezul nopții un mesaj prin sistemul RO-Alert. Au fost avertizați că există posibilitatea căderii unor „obiecte” din spațiul aerian, motiv pentru care au fost sfătuiți să se adăpostească.

Până acum, a mai fost emis un singur asemenea mesaj, la începutul lunii septembrie. Trei resturi diferite de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României în ultimele săptămâni.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma prăbușirii acestora. De asemenea, nu au existat nici daune materiale.

Secretarul general NATO a dat garanții că situația este supravegheată cu atenție și că nu crede că atacurile Rusiei sunt lansate cu intenția de a lovi țara noastră. Totuși, el le-a descris folosindu-se de cuvintele „nesăbuite”, „nechibzuite” și „destabilizatoare”.