Reclamă
Reclamă

Reprezentativa tricoloră, „Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Olanda, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E.

Selecționerul Edi Iordănescu a declarat, marți seară, că tricolorii părăsesc Campionatul European din Germania „cu capul sus, dar cu sufletul frânt”. „Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Am dorit pentru toată emulația care s-a creat și am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Le mulțumesc băieților pentru tot parcursul, au depășit limita, au rupt bariere, au depășit așteptări. Le mulțumesc băieților, sunt mândru de ei și le cer iertare suporterilor pentru că nu am reușit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem”, a comentat Iordănescu la Pro Arena.

El a precizat că echipa a dat tot ce a avut mai bun. „Ne-a dat peste cap și ce s-a întâmplat cu Ianis, cu Vasile Mogoș… A avut comoție”, a adăugat selecționerul.

Reclamă

Selecționerul Edward Iordănescu, al cărui contract expiră în această lună, a menționat că are nevoie de odihnă și urmează să discute cu conducerea federației despre o eventuală prelungire a înțelegerii. „Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, cred că totul poate continua să crească. Am nevoie de odihnă, apoi va fi o discuție cu conducerea FRF și președintele, dar și cu familia mea. Nu știu ce va fi. Acum cred că familia mea are nevoie de mine mai mult ca echipa națională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere, vom vedea ce vom decide”, a declarat Iordănescu la Pro Arena.

Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale a României, este sigur că grupul tricolorilor care au ajuns în optimile Euro are puterea de a califica România la Mondiale. „Cred că am început bine, 15-20 de minute, după a picat acel gol și, în mare, au controlat jocul. (…) Suntem conștienți că ceea ce va urma va fi și mai dificil, la anul, în preliminariile pentru Cupa Mondială. Cred eu că grupul ăsta are tot ce-i trebuie pentru a reuși să se califice la mondial!”, a declarat Stanciu, potrivit News.ro.

Fundașul Radu Drăgușin a fost unul din cei mai buni tricolori în meciul cu Olanda și consideră că România a ieșit cu capul sus din turneu. „Sunt convins că am lăsat tot ce am avut mai bun pe teren! Din păcate Olanda s-a dovedit echipa mai bună, mai concretă, care a dominat jocul. (…) Aprecierea pe care publicul ne-a arătat-o este de nedescris. Vreau să le mulțumesc din tot sufletul”, a spus Drăgușin.

Denis Drăguș a comentat după eliminarea tricolorilor că echipa a reușit să facă lumea fericită. „E clar că ne doare, ne-am dorit să mergem cât mai departe. Din păcate ne-am oprit aici, dar cred că am dat totul și ne bucurăm că am reușit să facem lumea fericită. (…) Ceea ce rămâne după acest European, speranța pe care am dat-o românilor, inspirația pe care am putut să o transmitem copiilor”, a spus Drăguș la Pro TV.

Fostul căpitan al naționalei României, Gheorghe Hagi, a declarat, marți seară, la Pro TV, că este mândru de tricolori, care au arătat că pot obține rezultate bune la un turneu final. „Să-i felicităm pentru tot parcursul avut, au intrat în istorie. Am avut oportunitățile noastre, dar s-a văzut că Olanda este foiarte bună. (…) Trebuie să ne dorim mai mult, Sunt mândru de echipa României, de toți”, a declarat Hagi, potrivit News.ro.

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eșec fără drept de apel, în fața unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestații dezamăgitoare în grupă. Cody Gakpo (20) și Donyell Malen (83, 90+3) au marcat golurile unei victorii meritate, dar poate prea drastice.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva câștigătoarei dintre Austria și Turcia. România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-și obiectivul, acela de a trece de faza grupelor și a făcut acest lucru din postura de câștigătoare a grupei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro