Reclamă
Reclamă

Naționala României de fotbal a fost întâmpinată cu entuziasm la revenirea de la EURO 2024, unde s-a calificat în optimile de finală. Avionul echipei a decolat de la Frankfurt cu o întârziere de două ore și a ajuns la Aeroportul Otopeni la ora 1:30. Tricolorii au fost transportați cu autocarul până la Mogoșoaia, unde sute de fani îi așteptau cu nerăbdare.

Printre cei prezenți s-au numărat și copii, cărora părinții le-au permis să rămână treji în această seară specială, fiind în vacanță. Fotbaliștii au fost întâmpinați cu aplauze prelungite și au cântat imnul alături de suporteri. Generația de suflet a echipei naționale a reușit din nou să emoționeze iubitorii fotbalului românesc.

„Să vă vedem aici la ora asta este totul pentru noi și sper că v-am făcut mândri. Văd foarte mulți copii și pentru noi asta înseamnă totul pentru că vrem să fim modele de urmat pentru această generație, pentru copiii României”, a declarat Nicolae Stanciu, exprimându-și recunoștința față de suporteri.

Reclamă

Un tânăr fan a mărturisit: „La meciul cu Ucraina credeam că o să câștigăm cu 2-1 și când am dat al treilea gol m-am bucurat nespus de mult.”

După aproape un sfert de secol de așteptare, românii au trăit din nou bucuria unei performanțe remarcabile. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a promis că nu va mai dura la fel de mult până la următoarea realizare de acest fel. „Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem astăzi este de a oprit tot procesul de reformă și modernizare din fotbalul românesc. Probabil acest proces a fost oprit în anii 90. Ne-am bucurat cu toții de rezultatele generației de atunci și am oprit toată dezvoltarea,” a subliniat Burleanu.

Suporterii l-au aplaudat îndelung și pe portarul Florin Niță, care și-a sărbătorit ieri cea de-a 37-a aniversare, cântându-i „La mulți ani”.

La final, fanii i-au cerut antrenorului Edward Iordănescu să rămână alături de echipa națională. „România a dat un semnal puternic să fie un nou început pentru fotbalul românesc, pentru România și români”, a spus Iordănescu.

În concluzie, esențialul serii a constat în bucuria oferită de performanțele naționalei și speranța de continuitate și succes în fotbalul românesc.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro