Jucătorii din naționala României au o valoare pe piața transferurilor de 91 de milioane de euro, reprezentând cea mai mică valoare dintre echipele participante la EURO 2024.

Albania are un lot mai valoros ca România, cotat la 139 de milioane de euro, iar adversara României din grupa E, Slovacia, are un lot de 161 de milioane de euro, potrivit News.ro. În comparație, Belgia are un lot evaluat la 669 de milioane de euro, în timp ce jucătorii Ucrainei sunt cotați la 534 milioane de euro.

Liderul în clasamentul valorii loturilor este Anglia, cu 1,69 miliarde de euro, urmată de Franța (1,41 miliarde de euro) și Portugalia (1,22 miliarde de euro).

Potrivit Observatorului European al Fotbalului (CIES), media de vârstă a jucătorilor din lotul României este de 27,4 ani, situându-se pe locul 15. Cea mai în vârstă echipă este Scoția, cu 28,8 ani, iar cea mai tânără Scoția, cu 25,8 ani.

În privința înălțimii, media naționalei României este de 1,84 metri, fiind pe locul 16, la egalitate cu Elveția și Turcia. Echipa cu cei mai înalți jucători este Serbia (1,86 metri), în timp ce Spania are media de înălțime cea mai mică (1,81 metri).

Referitor la numărul de jucători din națională care evoluează în alte campionate, România are 73% dintre fotbaliști provenind din alte campionate, situându-se pe locul 14. Danemarca și Albania au doar fotbaliști din străinătate, în timp ce Anglia are cel mai mic procent de jucători proveniți din alte campionate, doar 8%.