Reclamă
Reclamă

Jucătorii din naţionala României au o valoare totală pe piaţa transferurilor de 91 de milioane de euro, cea mai mică valoare dintre echipele participante la Euro-2024, conform News.ro.

Comparativ, Albania are un lot mai valoros, cotat la 139 de milioane de euro, iar adversara României din grupa E, Slovacia, are un lot de 161 de milioane de euro. Potrivit Observatorului European al Fotbalului (CIES), Belgia are un lot cu o valoare de 669 de milioane de euro, iar Ucraina, de 534 de milioane de euro.

Lider în clasamentul valorii loturilor este Anglia, cu 1,69 miliarde de euro, urmată de Franţa, cu 1,41 miliarde de euro, şi Portugalia, cu 1,22 miliarde de euro.

Reclamă

În ceea ce priveşte vârsta medie a jucătorilor din lot, România se situează pe locul 15, cu 27,4 ani. Cea mai în vârstă echipă este Scoţia, cu 28,8 ani, iar cea mai tânără este Cehia, cu 25,8 ani.

Media de înălţime a naţionalei României este de 1,83,4 metri, fiind pe locul 16, la egalitate cu Elveţia şi Turcia. Echipa cu cel mai înalt lot este Serbia, cu o medie de 1,86 metri, iar echipa cu cea mai mică medie de înălţime este Spania, cu 1,81 metri.

În ceea ce priveşte numărul de jucători din naţională care evoluează în alte campionate, Danemarca şi Albania au doar fotbalişti din străinătate. România are 73% din lot format din fotbalişti care evoluează în alte campionate, situându-se pe locul 14. Naţionala cu cei mai puţini jucători proveniţi din alte campionate este Anglia, cu doar 8%.

Germania, Spania, Franţa şi Anglia sunt considerate favorite să ajungă în semifinale la Euro-2024, conform calculelor. România este cotată pe locul 21, fiind urmată de Ungaria, Albania şi Georgia.

Site-ul francez RMC se întreabă dacă surpriza acestui Euro-2024 ar putea veni de la România, remarcând că românii au făcut deja senzaţie, terminând campania de calificare pe primul loc, în faţa Elveţiei. În 2016, România a fost foarte aproape de a surprinde Franţa în meciul de deschidere al Euro (victorie cu 2-1 pentru Les Bleus în ultimele minute).

România va aborda acest Euro cu ambiţia de a câştiga primul lor meci la Campionatul European din 2000 încoace, de la victoria în faţa Angliei (2-3). De asemenea, echipa va beneficia de prezenţa lui Ianis Hagi, mijlocaş la Alavès şi fiul lui Gheorghe Hagi, idolul poporului român.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro