Reclamă
Reclamă

Natalie Dau, în vârstă de 52 de ani, a reușit performanța incredibilă de a alerga 1.000 de kilometri în doar 12 zile, din Thailanda până în Singapore.

„Trebuie doar să fac câte un pas, câte un kilometru… Ultra-running-ul este o relație de dragoste și ură”, a declarat Natalie Dau într-un mesaj vocal înregistrat pe coasta de est a Malaeziei.

Femeia tocmai parcursese o treime din cursa sa, iar drumul devenea din ce în ce mai dificil. „Astăzi este prima dată în patru zile când mă întreb dacă voi termina cu adevărat acest lucru. Iubesc provocarea acestui sport, iubesc naturalețea, dar urăsc aceste momente de slăbiciune. Și ele vin des”, a spus ea.

Reclamă

Pentru a-și atinge obiectivul, Natalie trebuia să parcurgă cel puțin 84 km pe zi, echivalentul a două maratoane. Ea este un ultra-alergător, ceea ce înseamnă că participă la curse pe distanțe care depășesc 42,2 km, lungimea unui maraton. De remarcat este faptul că Natalie nu s-a antrenat ca o atletă toată viața, ci a început să concureze la vârsta de aproape 40 de ani, pentru a se menține în formă.

„Indiferent dacă ești primul sau ultimul, nu contează. Ai făcut ceva aproape supraomenesc, ceva ce nici măcar 0,05% din populația lumii nu va face vreodată”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, traseul și-a pus amprenta asupra ei. Natalie era arsă de soare și epuizată după ore întregi de alergare sub soarele arzător din Asia de Sud-Est. Chiar din prima zi, șoldul ei a început să se blocheze, iar în a treia zi a suferit o infecție a tractului urinar.

În cele din urmă, Natalie a trecut linia de sosire în centrul orașului Singapore pe 5 iunie. Ultra-alergătorii sunt „un anumit tip de personalitate”, a explicat ea. „În unele părți ale lumii, trăim cu toții destul de confortabil. [Așa că] oamenii încearcă să se simtă puțin mai inconfortabil, iar ultra-running-ul este o modalitate foarte bună de a face acest lucru.”

Dincolo de realizarea personală, Natalie a menționat că a sperat ca Proiectul 1000 să împuternicească femeile. Alergarea sa a adunat aproape 40.000 de dolari americani pentru GRLS, o organizație caritabilă care finanțează proiecte ce încurajează mai multe fete și femei să facă sport.

„Indiferent dacă oamenii au donat sau nu, a fost o platformă pentru a transmite un mesaj”, a declarat Natalie. „De asemenea, făcând acest lucru în calitate de femeie mai în vârstă, am vrut cu adevărat să le demonstrez oamenilor că puteți continua să vă provocați [pe voi înșivă]. Suntem limitați doar de propriile noastre convingeri.”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro