Howard Hu, care conduce programul navei spațiale lunare Orion pentru NASA, a declarat că misiunile Artemis „ne permit să avem o platformă sustenabilă și un sistem de transport care să ne permită să învățăm cum să operăm în acel mediu spațial adânc.

Nu doar CEO-ul SpaceX, Elon Musk, ci și agenția spațială americană consideră că oamenii ar putea rămâne pe Lună pentru o perioadă mai lungă în acest deceniu.

Howard Hu, care conduce programul navei spațiale lunare Orion pentru NASA, a declarat pentru BBC că misiunile Artemis „ne permit să avem o platformă sustenabilă și un sistem de transport care să ne permită să învățăm cum să operăm în acel mediu spațial adânc”.

„Va fi cu adevărat foarte important pentru noi să învățăm puțin dincolo de orbita Pământului și apoi să facem un pas mare atunci când vom merge pe Marte”, a adăugat el.

După cinci zile de la începerea misiunii Artemis I de 25,5 zile, Orion își continuă traiectoria spre Lună.
Duminică, Orion, fără echipaj, parcursese 232.683 de mile de la Pământ și se afla la 39.501 mile de Lună, cu o viteză de croazieră de 371 mile pe oră.

Sursa: Social media

„Este primul pas pe care îl facem pentru explorarea spațiului cosmic pe termen lung, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru întreaga lume.Adică, ne întoarcem pe Lună, lucrăm la un program durabil și acesta este vehiculul care va transporta oamenii care ne vor aduce din nou pe Lună”, a precizat oficialul NASA.

Agenția spațială americană a trimis săptămâna trecută în spațiu racheta sa de ultimă generație în cadrul ambițioasei sale misiuni Artemis I pe Lună, fără echipaj, care s-a confruntat cu două încercări eșuate, pe fondul unor întârzieri de ani de zile și al unor cheltuieli de miliarde de dolari.

Racheta Space Launch System a decolat de la Cape Canaveral, în Florida, și a trimis nava spațială Orion în drumul său spre orbita Lunii.

Orion își va continua drumul spre Lună, pe a cărei orbită va orbita timp de câteva zile înainte de întoarcerea probabilă pe Pământ, la 11 decembrie.

În 2025, NASA intenționează să lanseze prima aselenizare cu echipaj pe Lună de la misiunea Apollo 17 din 1972. Aceasta va include prima femeie și prima persoană de culoare care va păși pe Lună. Artemis I va oferi o bază pentru explorarea umană în spațiul cosmic și va demonstra angajamentul și capacitatea NASA de a extinde existența umană pe Lună și dincolo de ea.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.