Reclamă
Reclamă

Nava spațială Starliner, cu astronauții NASA Butch Wilmore și Suni Williams la bord, a ajuns pe Stația Spațială Internațională pe 6 iunie și trebuia deja să se întoarcă înapoi pe Pământ. Dar, după defecțiunile apărute în timpul zborului spre ISS, pare că Agenția Spațială Americană nu are încă soluții.

NASA a anunțat vineri seară că amână din nou întoarcerea capsulei Boeing Starliner pe Pământ, de pe Stația Spațială Internațională, informează CNN. NASA nu a mai anunțat de această dată și o zi în care se va întâmpla acest lucru, dar a indicat că întoarcerea echipajului format din astronauții Butch Wilmore și Suni Williams nu va avea loc până în iulie.

Într-o postare pe blog, agenția spațială federală a spus că amânarea „permite echipajelor misiunii timp să examineze datele sistemului de propulsie”.

Reclamă

Nava spațială Starliner rămâne autorizată pentru întoarcere, în cazul unei urgențe pe stația spațială, care ar impune echipajului să părăsească orbita și să se întoarcă pe Pământ”, se spune în postare, semn că nava spațială este considerată încă viabilă.

Marți, NASA anunța că Starliner s-ar putea întoarce pe Pământ pe 26 iunie, dar dădea de înțeles că este posibil ca acest lucru să fie posibil chiar mai târziu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro