S-a descoperit al 13-lea semn zodiacal! NASA a declarat că în urma unor modificări în procesul de rotație al planetei noastre, constelațiile celor 12 semne zodiacale nu ar mai fi poziționate ca în urmă cu 3000 de ani. Din această cauză, atenția unora dintre astrologi se îndreaptă către această descoperire. 

Noul nativ al horoscopului descoperit de către NASA se numește ophiuchus și deja a fost introdus în zodiacul European. Conform astrologului renumit Parke Kunkle, al 13-lea semn zodiacal este situat între zodiile Scorpion și Săgetător. Astfel, toate celelalte 12 zodii și datele lor vor fi afectate, decalându-se cu aproape o lună de zile.

Ophiuchus se traduce ca „omul cu șarpele” și i-ar cuprinde pe cei născuți în intervalul 29 noiembrie – 17 decembrie. Implicit, această nouă zodie modifică zodiacul pe care îl știm, perioadele fiind decalate.

Astfel, zodiacul va fi împărțit în felul următor:

Capricorn (20 ianuarie-16 februarie)

Vărsător (16 februarie-11 martie)

Pești (11 martie-18 aprilie)

Berbec (18 aprilie-13 mai)

Taur (13 mai-21 iunie)

Gemeni (21 iunie-20 iulie)

Rac (20 iulie-10 august)

Leu (10 august-16 septembrie)

Fecioară (16 septembrie-30 octombrie)

Balanță (30 octombrie-23 noiembrie)

Scorpion (23 noiembrie-29 noiembrie)

Ophiuchus (29 noiembrie-17 decembrie)

Săgetător (17 decembrie-20 ianuarie).

Ophiuchus

Constelatia Ophiuchus sau Șerparul se află situată între constelația Scorpionului și cea a Săgetătorului. Este formată din 60 de stele vizibile. Aruncând o privire către mitologie, observăm că acestui semn zodiacal îi este asociat zeul Asclepios, acesta fiind cunoscut ca zeul medicinei la grecii antici, având puteri tămăduitoare.

Asclepios a fost fiul lui Apollo și Coronis, iar tatăl și-a încredințat fiul Centaurului Chiron care i-a împărtășit secretele vindecării bolilor, inițiându-l în tainele taumaturgiei. Se spune în mitologie că la un moment dat a reușit să învie chiar și morții, fapt care l-a supărat extrem de rău pe Zeus. Asclepios a fost omorât de către Zeus care a aruncat asupra lui un fulger.