Napolitana cu crema de caramel

TIp mâncare: Desert
Bucătărie: Românească
Cuvânt cheie: Napolitana cu crema de caramel
Timp preparare: 40 minutes
Porții: 12

Ingrediente

  • 150 gr biscuiți
  • 1 pachet margarină
  • 5 ouă
  • 500 gr zahăr
  • 300 gr nucă
  • 5 foi napolitane

Instrucțiuni

  • Ouăle se bat spumă cu 250 gr zahăr. Se adaugă untul moale (la temperatura camerei) și se freacă bine. Se adaugă nucile tocate .
  • Restul de zahăr (250 gr) se va pune pe foc să se topească. Când s-a caramelizat tot zahărul vom adăuga câte puțin din compoziția de ouă, amestecând incontinu. La sfârșit vom adăuga biscuiții măcinați și amestecăm bine până la omogenizare.
  • Cu această cremă vom umple foile de napolitane. Se ambalează în hârtie, se presează și se dă la rece. Se servește a doua zi. Poftă bună!

Reclamă