Naomi Osaka este una dintre cele mai promițătoare sportive din lume, iar acum a devenit cea mai bine plătită sportivă.

Senzația tenisului,  Naomi Osaka a reușit la cei 22 de ani  să fie locul 1 în clasamentul  WTA   și cea mai bine plătită sportivă feminină din istorie.

Naomi Osaka cea mai bine plătită sportivă feminină

Naomi Osaka avea doar un an când Serena Williams a câștigat primul său titlu de Grand Slam în 1999. Nouăsprezece ani mai târziu, Osaka a învins-o pe Williams în finala US Open  și  a câștiga primul ei Grand Slam. A fost unul dintre cele mai controversate meciuri din istoria Open.  Acum tânăra de 22 de ani și-a bătut încă o dată legendara rivală, de această dată devenind cea mai bine plătită  sportivă din istorie.

Osaka a câștigat 37,4 milioane de dolari în ultimele 12 luni,  bani din premii. Cu 1,4 milioane de dolari mai mult decât Serena. Ea a stabilit un record de câștiguri pentru toate sportivele într-un singur an. Maria Sharapova a deținut anterior recordul cu 29,7 milioane de dolari în 2015.

Serena Wlliams a fost cea mai bine plătită sportivă feminină în ultimii 4 ani

Osaka se află pe locul 29 în topul celor 100 de sportivi cel mai bine plătiți. În timp ce Williams este pe locul 33. Este prima dată din 2016 când două femei au intrat în top.

„Pentru cei din afara tenisului, Osaka este o față relativ proaspătă, cu o poveste extraordinară”, spune David Carter, profesor de afaceri sportive la Marshall School of Business din cadrul USC.

,,Combinați acest lucru cu tinerețea și biculturalitatea, două atribute care o ajută să rezoneze cu audiențe mai tinere și globale, iar rezultatul este apariția unei imagini de marketing sportiv global.”

Reușita lui Naomi pune capăt unei etape în care  Williams  a fost cea mai bine plătită  atletă în ultimii patru ani. Cu un venit anual înainte de impozit cuprins între 18 milioane și 29 milioane dolari. Campioana de 23 de ori a Grand Slam a strâns aproape 300 de milioane de dolari pe parcursul carierei sale.

Sursa: Forbes.com

Share.