Tarabele din piață sunt pline cu borcane cu murături, pregătite de producători pentru toate gusturile. Anul acesta, prețurile sunt destul de piperate, așa că pofticioșii trebuie să se aștepte să cheltuie zeci de lei pentru legumele murate.

Toamna este momentul în care gospodinele fac ultimele pregătiri pentru iarnă. Iar de pe masa românilor nu pot lipsi murăturile, care pe lângă faptul că țin mult, sunt și foarte gustoase.

Gospodinele s-au pregătit din timp, însă există și români care nu dispun de timp sau de priceperea necesară ca să le pregătească în casă. Așa că singura lor variantă este să cumpere din piețe, unde comercianții au umplut deja tarabele cu diferite sortimente de murături.

Cu cât a ajuns să se vândă un borcan de murături în București

Anul acesta, creșterea prețurilor se reflectă și în prețul borcanelor pentru cămară. Cei care vor să cumpere murături trebuie să vină pregătiți cu mai mulți bani în portofel.

Un mix de legume murate de o cantitate de 5 kilograme depășește 50 de lei. Cei mai scumpi sunt gogoșarii murați, care pentru aceeași cantitate sunt vânduți cu 75 de lei.

Pe lista preferințelor românilor se numără gogonelele, castraveții, varza, dar și pepenele, care a devenit nelipsit din cămările pentru iarnă.

Comercianții s-au pregătit din timp și au oferte pentru toate buzunarele. Cei mai căutați sunt castraveții murați, care merg perfect cu o mulțime de preparate. Și prețul este unul foarte avantajos.

Anul acesta, pentru un kilogram de castraveți murați, trebuie să scoți din buzunar în piață în jur de 7 lei. Prețul crește însă dacă este vorba de un amestec sau dacă este un sortiment mai deosebit.

Medicii îi sfătuiesc pe români să mănânce ori de câte ori au ocazia murături. Recomandate pentru organism sunt cele pregătite în saramură, deoarece acestea aduc multe beneficii. Mai exact, sunt bogate în probiotice, care înseamnă sănătate curată pentru sistemul digestiv.