Reclamă
Reclamă

Un muncitor indian care lucra ca sezonier în agricultură în apropiere de Roma a decedat miercuri, la două zile după ce a fost abandonat de către angajatorul său cu un braț tăiat în urma unui accident de muncă, relatează France Presse.

„Muncitorul agricol indian, care suferise un grav accident și fusese abandonat în condiții extrem de grave, a decedat”, a declarat miercuri ministrul italian al muncii, Marina Calderone, luând cuvântul în parlament, denunțând „un act de barbarie”, pe lângă faptul că bărbatul de 30 de ani „lucra fără un contract în regulă”.

„Cerem adevăr și dreptate” pentru moartea lui Satnam Singh, a transmis miercuri într-un comunicat Cecilia Guerra, o responsabilă a Partidului Democrat din Italia (PD, de centru-stânga), denunțând „violența condițiilor în care Singh a fost constrâns să lucreze”.

Reclamă

Încă de luni, Federația muncitorilor din industria agricolă din Italia (FLAI) a semnalat că unui muncitor indian „care se ocupa de tăierea fânului i-a fost smuls un braț de o mașină, el suferind și alte fracturi grave”.

„În afară de oroarea accidentului, trebuie adăugat și faptul că, în loc să fie salvat de angajator, el a fost aruncat ca un sac de gunoi în apropierea domiciliului său”, a denunțat Federația.

„Partenera și prietenii lui ne-au contactat, apoi au sunat la urgențe. El a fost transportat cu un elicopter la un spital din Roma, dar a decedat la mijlocul zilei” de miercuri, a precizat comandamentul carabinierilor din Latina, un oraș situat la aproximativ 60 km sud-est de Roma, unde a avut loc accidentul.

O anchetă a fost deschisă pentru neacordare de ajutor și omucidere involuntară, notează France Presse, citată de Agerpres.

Latina este o regiune agricolă unde muncesc foarte mulți imigranți, între care mulți indieni.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro