În ultimele zile, s-a vorbit mult despre încercarea AUR de a convinge guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, să devină candidatul lor la alegerile prezidențiale din 2024.

Surse politice au dezvăluit că AUR a abordat această chestiune prin intermediul unor persoane, încercând să-l „curteze” pe Isărescu.

George Simion, liderul AUR, a fost întrebat despre această propunere, însă a ales să nu confirme sau să infirme informația. Cu toate acestea, sursele politice au afirmat că Mugur Isărescu a respins propunerea AUR și l-a alungat pe liderul partidului în momentul în care i-a fost făcută această ofertă.

George Simion îl vrea pe Mugur Isărescu candidat AUR

Într-o declarație ulterioară, George Simion a menționat că AUR va prezenta un candidat care va fi susținut de români și va câștiga în turul 2 al alegerilor prezidențiale, în fața candidatului PSD/Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, Simion nu a oferit detalii cu privire la cine ar putea fi acest candidat.

Într-o transmisie live pe pagina sa de Facebook, liderul AUR a dezvăluit că a fost întrebat despre posibilitatea ca Mugur Isărescu să fie candidatul AUR la prezidențiale, dar nu a oferit o clarificare.

Mugur Isărescu, propunere șocantă din partea AUR! George Simion îl vrea candidat la alegerile prezidențiale pe guvernatorul BNR
George Simion sustine un discurs in timpul unei conferinte de presa organizata de Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R) in Bucuresti, marti, 21 iulie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

El a menționat însă că există o teamă evidentă în rândul adversarilor politici și a avertizat că, în absența unei mobilizări masive la vot, Marcel Ciolacu ar putea deveni președintele României în 2024.

Cine ar putea candida din partea AUR la alegerile prezidențiale

George Simion a afirmat că AUR are zece variante pentru alegerile prezidențiale, dar nu a dezvăluit dacă se numără și el printre acestea. În schimb, a menționat câțiva posibili candidați din partid, precum Claudiu Tarziu, Cristian Terheș și Gheorghe Piperea. De asemenea, a menționat și câțiva posibili candidați din afara partidului, precum Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu și Andrei Marga.

Simion a subliniat că alegerea candidatului AUR pentru prezidențiale depinde în mare măsură de profilul contracandidaților. Este evident faptul că AUR își dorește să prezinte un candidat puternic, capabil să facă față adversarilor politici și să atragă susținerea electoratului.