După ce inițial Mugur Isărescu a anunțat că există o posibilitate mare ca pensiile să fie majorate cu 40%, de curând se pare că și-a schimbat opinia, spunând că nu sunt bani pentru ca pensiile să fie majorate, în momentul de față aparatul de stat se confruntă cu multe probleme de ordin financiar în toate domeniile .

Reclamă

Eu nu pot să răspund la o întrebare sau o dezbatere care începe de la -sunt sau nu sunt bani-. Nu sunt bani! Cum să fie bani dacă sunt deficite. Dar asta e părerea mea de finanțite. Și acum să spunem așa, cât ne putem împrumuta?

Reclamă

Și de unde putem face rot de acest bani. O judecată din punct de vedere și o discuție corectă e în felul următor. Sunt bani numai până la acest nivel. Acestea sunt veniturile, restul trebuie împrumutați.

Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice şi să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. Păi da legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică.

Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării.