Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este de părere că soluţia pentru majorarea pensiilor este un nou împrumut.  Acesta a declarat că „Întrebările dacă există sau nu bani pentru majorarea pensiilor sunt ciudate, în contextul în care România are deficite atât de mari, însă o soluţie ar fi împrumuturile”.

O soluție pentru majorarea pensiilor, ar fi imprumururile. De asemenea, Isărescu a spus că „ministrul Finanţelor şi premierul au inclus creşterea în bugetul cu un deficit de 3,6%”.

„Întrebările dacă există sau nu bani pentru majorarea pensiilor sunt ciudate, în contextul în care România are deficite atât de mari, însă o soluţie ar fi împrumuturile”, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Isărescu a fost întrebat dacă România îşi permite o majorare cu 40% a pensiilor şi dublarea alocaţiilor, în contextul în care Comisia Europeană va declanşa în perioada următoare procedura de deficit excesiv.

„Ministrul Finanţelor şi premierul au spus foarte clar că au inclus creşterea în bugetul cu un deficit de 3,6%. Deci mai mult cred că trebuie să discutaţi cu dânşii” a răspuns Mugur Isărescu, anunță Antena3.