Mucegaiul poate crește în casa ta și nici măcar nu știi asta.
Asta pentru că mucegaiul iubește locurile întunecate, calde și umede. Care sunt adesea ferite de vedere. Odată ce începe să se răspândească, eliminarea mucegaiului poate fi o provocare.
Când condițiile sunt potrivite, mucegaiul poate crește rapid. Uneori, chiar în 24-48 de ore. Lăsarea mucegaiului netratată poate duce la agravarea bolilor respiratorii, precum și la agravarea astmului și alergiilor. Capacitatea mucegaiului de a crește rapid și efectul său negativ asupra sănătății familiei tale este motivul pentru care ar trebui să fii atent și să oprești mucegaiul înainte de a se răspândi.
Subsolul, bucătăria și baia dumneavoastră prezintă cel mai mare risc de apariție a mucegaiului și a bacteriilor. Deoarece acestea sunt de obicei zone cu umiditate. Cel mai bun mod de a preveni mucegaiul este curățarea regulată și reducerea umidității. Racletarea ușilor de la duș după utilizare, repararea scurgerilor și menținerea curată a mortarului de gresie sunt metode eficiente pentru a ține la distanță mucegaiul. Dar chiar dacă curățați și dezinfectați frecvent, mucegaiul se poate strecura și se poate face ca acasă.
1.Cum scapi de mucegai
Există o mulțime de produse comerciale care sunt eficiente pentru îndepărtarea mucegaiului negru, dar multe dintre ele conțin substanțe chimice dure care pot fi la fel de dăunătoare ca mucegaiul în sine. Există mai multe modalități de a scăpa de mucegai fără a recurge la substanțe chimice toxice.
2.Cum să tratezi mucegaiul cu peroxid de hidrogen
Peroxidul de hidrogen este o soluție antifungică, antivirală și antibacteriană care se găsește în majoritatea dulapurilor de medicamente și este un tratament eficient pentru mucegai. Îl puteți folosi în siguranță pe o gamă largă de suprafețe, cum ar fi aparate și blaturi de bucătărie, corpuri de baie și căzi, podele dure și chiar anumite suprafețe de perete.
Se toarnă o concentrație de 3% de peroxid de hidrogen într-o sticlă de pulverizare. Testați mai întâi o zonă neobservată a suprafețelor pentru a preveni decolorarea sau deteriorarea. Saturați suprafața mucegăită și lăsați-o timp de 10 minute. Apoi, frecați zona cu suficientă forță pentru a îndepărta mucegaiul negru și petele de mucegai. Odată ce suprafața este liberă de mucegai și pete reziduale, ștergeți-le.
3.Îndepărtarea mucegaiului cu oțet
Oțetul este un produs ușor acid care curăță, dezodorizează și dezinfectează. De asemenea, poate ucide 82% din speciile de mucegai, inclusiv mucegaiul negru, pe suprafețele poroase și neporoase. Îl poți folosi în siguranță pe majoritatea suprafețelor, iar mirosul său ofensator dispare rapid.
Turnați oțet alb nediluat într-o sticlă cu pulverizator. Deoarece oțetul alb conține doar aproximativ 20% acid acetic, adăugarea de apă îl face mai puțin eficient. Pulverizați oțetul pe suprafața mucegăită și lăsați timp de o oră. La final, ștergeți zona cu apă și lăsați suprafața să se usuce. Orice miros de la oțet ar trebui să se limpeze în câteva ore.
4.Scapă de mucegai cu bicarbonat de sodiu
De la absorbția mirosurilor din frigider până la ameliorarea arsurilor la stomac, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de utilizări în casă. Inclusiv îndepărtarea mucegaiului negru. Este sigur pentru familia ta și animalele de companie și nu numai că ucide mucegaiul negru, ci absoarbe umezeala care atrage mucegaiul.
Adăugați un sfert de lingură de bicarbonat de sodiu într-o sticlă de pulverizare cu apă și agitați până se dizolvă. Pulverizați zona mucegăită cu bicarbonat de sodiu și soluție de apă, apoi folosiți o perie de frecat pentru a îndepărta mucegaiul de pe suprafață. Apoi, clătiți suprafața cu apă pentru a îndepărta orice reziduu și bicarbonat de sodiu. La final, pulverizați zona din nou și lăsați suprafața să se usuce fără a șterge. Acest lucru va ucide orice mucegai rămas și va ajuta la prevenirea revenirii mucegaiului.
Pentru a îndepărta cu adevărat mucegaiul negru, amestecați două părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de oțet alb și o parte de apă. Amestecați amestecul până devine o pastă groasă. Întindeți generos amestecul pe suprafață și lăsați-l să se usuce. Îndepărtați mucegaiul negru și petele și ștergeți cu apă.
5.Cum să tratezi mucegaiul cu lămâi
Lămâile sunt un dezodorizant natural, un antiseptic, un înălbitor, un agent de îndepărtare a petelor și un agent de curățare. Și, de asemenea, pot elimina mucegaiul negru. Concentrația mare de acid din lămâi descompune mucegaiul, făcându-l ușor de îndepărtat și lasă în urmă o suprafață dezinfectată. Alături de acea minunată aromă de citrice!
Se toarnă trei până la cinci lămâi într-o cană și se toarnă peste zona mucegăită. Lăsați-l să stea cinci minute și apoi ștergeți suprafața cu un prosop umed. Puteți reaplica și curăța suprafața pentru a scăpa de petele dure de mucegai.