Un motociclist ceh care parcurgea un traseu de tipul off road s-a dezechilibrat și a căzut într-o prăpastie de aproximativ 60 de metri din Munții Maramureșului.

Potrivit primelor declarații făcute pe pagina de Facebook a salvamontiștilor din Maramureș, bărbatul făcea parte dintr-un grup numeros, care parcurgea un traseu destul de periculos. Din primele cercetări reiese că acesta nu purta deloc casca de protecție.

După ce prietenul bărbatului a sunat la 112, echipele de intervenție au ajuns în zona menționată împreună cu un elicopter SMURD, dar care a fost nevoit să se retragă la lăsarea întunericului. Alături de salvamontiști și medici, s-au alăturat și vânători, deoarece zona este plină de animale sălbatice iar riscul este destul de mare.

„Salvamontiștii ajunși la victima, i-au acordat primul ajutor și pregătesc turistul căzut în vederea extracție lui. Aceasta are traumatisme multiple la nivel cranian și toracal dar este stabil în acest moment. Turistul a fost pregătit pentru a fi extras din râpă și după ce s-a verificat fiecare bucată atât din perimetrul unde se afla căzut turistul ceh, cât și traseul pe care va urma extracție, salvamontiștii vor începe evacuarea lui”, au declarat autoritățile din Maramureș.