Un motociclist ceh care parcurgea un traseu de tipul off road s-a dezechilibrat și a căzut într-o prăpastie de aproximativ 60 de metri din Munții Maramureșului.

Potrivit primelor declarații făcute pe pagina de Facebook a salvamontiștilor din Maramureș, bărbatul făcea parte dintr-un grup numeros, care parcurgea un traseu destul de periculos. Din primele cercetări reiese că acesta nu purta deloc casca de protecție.

După ce prietenul bărbatului a sunat la 112, echipele de intervenție au ajuns în zona menționată împreună cu un elicopter SMURD, dar care a fost nevoit să se retragă la lăsarea întunericului. Alături de salvamontiști și medici, s-au alăturat și vânători, deoarece zona este plină de animale sălbatice iar riscul este destul de mare.

„Salvamontiștii ajunși la victima, i-au acordat primul ajutor și pregătesc turistul căzut în vederea extracție lui. Aceasta are traumatisme multiple la nivel cranian și toracal dar este stabil în acest moment. Turistul a fost pregătit pentru a fi extras din râpă și după ce s-a verificat fiecare bucată atât din perimetrul unde se afla căzut turistul ceh, cât și traseul pe care va urma extracție, salvamontiștii vor începe evacuarea lui”, au declarat autoritățile din Maramureș.

Share.