Atunci când ne gândim la organele de poliție, primul lucru care ne vine în minte este corectitudinea, apoi siguranța și încrederea.

Însă, ce ne facem atunci când toate acestea se dovedesc a fi contrare? De ce spunem asta? Pentru că un polițist din localitatea Dumbrăvița tocmai a comis o gravă infracțiune. Acesta a fost acuzat că falsific amenzi și că în acest fel, adună bani de la bugetul local, potrivit News.ro

Se pare că bărbatul întocmea procesele verbale de amendă și le și semna, chiar dacă oamenii nu încălcau legea. Prin urmare, acesta a fost reținut 24 de ore. Agentul de poliție locală Richard Meleșcanu este cercetat în continuare pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals. Asta după ce a fost depistat că obișnuia să falsifice amenzi.

Motivul șocant pentru care un polițist a fost reținut. Nimeni n-ar fi crezut așa ceva!
pixabay.com

Cum proceda polițistul cu această infracțiune

Polițistul întocmea procese verbale de amendă și le semna în locul celor pe care „îi amenda”. La un moment dat, aceștia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulți dintre ei chiar achitau sumele, iar banii intrau în bugetul local.

Organele de lege de la IPJ Timiș au făcut ieri, o percheziție la sediul Poliția Locale din Dumbrăvița și au ridicat mai multe documente, dar și pe polițistul cu pricina. Acesta a fost dus imediat la audieri, iar ulterior a fost reținut. Reprezentații Primăriei din localitate au transmis un comunicat de presă, astăzi, în care au precizat că instituția colaborează cu anchetatorii.

„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei.”, a transmis Primăria Dumbrăvița.