Reclamă
Reclamă

Inginerul de software, Reyes Daniel Ruiz, în vârstă de 34 de ani, angajat al companiei Yahoo!, și-a recunoscut fapta în fața tribunalului din San Jose, Luni, 30 Septembrie.

Bărbatul a spart conturile personale a mii de oameni în căutarea de videoclipuri și fotografii cu tentă sexuală ale acestora.

Țintele sale, după declarațiile proprii, erau femeile tinere, printre ele regăsindu-se chiar prietene sau colege de muncă. Individul a recunoscut că a făcut și copii ale imaginilor sustrase din conturile personale.

Modul de operare nu era unul complicat, Reyes având nevoie inițial de acces la contul de Yahoo!, după care compromitea ușor conturile de iCloud, Gmail, Facebook, sau DropBox.

Reclamă

Fostul angajat a fost prins după ce compania a observat o activitate suspicioasă a acestuia. Ulterior, computerul și hard-ul unde au fost stocate imaginile, ar fi fost distruse.

Bărbatul a pledat vinovat doar pentru acuzarea de accesare ilegală a calculatoarelor, dar nu și pentru interceptarea unor comunicații private.

O cauțiune de 200 de mii de dolari l-a scos în libertate pentru moment, însă fostul angajat Yahoo! va trebui să revină în instanță anul viitor în Februarie.

Pentru fapta sa, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de până la cinci ani și o amendă de 250 de mii de dolari.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro