Totul a pornit de la o jurnalistă ucraineană care a descris o noapte petrecută într-un adăpost din Kiev. În timp ce orașul era atacat de armatele ruse, oamenii râdeau de propriile necazuri. Veronika Melkoveroza a scris pentru The Atlantic motivele pentru care Ucraina a ajuns să fie considerată țara comedianților. 

„Sunt oameni care plâng după ce au căzut, dar și cei care se ridică și râd. Noi, ucrainenii, suntem al doilea tip.  Dar umorul nostru este negru – trebuie să fie, având în vedere prin ce am trecut.” scrie jurnalista.

De ce este Ucraina „țara comediei”

La doar câteva zile după ce rachetele lui Putin au ataca Kievul, ucigând un jurnalist de origine ucraineană și după ce armatele ruse au invadat întreg teritoriul ucrainean, Veronika a mers într-un adăpost antiaerian și s-a amuzat copios! În timpul discuțiilor din subsol, o tânără comediantă compara războiul cu perioada adolescenței:

„Mama îți tot cere să faci curat în cameră. Nu știi niciodată când o rachetă rusească va lovi apartamentul tău. Chiar vrei ca lumea întreagă să-ți vadă mizeria?”

Toată lumea a izbucnit în hohote de râs, în timp ce orașele erau atacate și bombardate de militarii ruși. Pentru câteva momente, oamenii din Kiev au uitat de pericol și s-au simțit în siguranță. Unul dintre cluburile de comedie, numit „Underground Stand-Up Club”, s-a transformat acum într-o bucătărie a Forțelor de Apărare Teritorială.

 Motivul pentru care Ucraina a ajuns să fie considerată cel mai bun loc pentru a fi un comediant de succes. De unde a pornit totul
pixabay.com

Ucraina se află sub „umorul negru” al războiului

„În lume există două tipuri de oameni. Sunt oameni care plâng după ce au căzut și cei care se ridică și râd. Noi, ucrainenii, suntem al doilea tip. Simțul umorului nostru este deosebit. La urma urmei, am ales un comediant să fie președintele nostru”, a mai scris jurnalista pentru The Atlantic.

Pe vreme de război, umorul ucrainenilor este negru. Ei se amuză de propaganda rusă care susține că Ucraina antrenează păsările să-i identifice pe ruși și să-i infecteze cu boli create în laboratoarele biologice inițiate de SUA.

Aceștia râd pe seama glumei făcute de comediantul Sviat Zagaikevich, care spunea în cadrul unui show că „invadatorii nu au creier, pentru că un glonț le intră pe o ureche și le iese pe alta”. Să nu uităm și de faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost un actor comediant de excepție.