Se pare că jocurile video și rețelele de socialziare au contribuit la acest fenomen. Potrivit specialiștilor, oamenii fac din ce în ce mai puțin sex. De vină este timpul prea mult petrecut în fața telefonului și a calculatorului. O altă problemă depistată este aceea ceă tot mai mulți tineri de declară asexsuali.
Lipsa activității sexuale în rândul tinerilor și a persoanelor de 40 de ani a scăzut mult, în ultimii ani. Nici pandemia nu a reprezentat un factor de a crește activitatea sexuală. Se pare că tot mai mulți oameni susțin că sunt asexuali.
Tot mai puțini tineri și adulți fac sex
Cercetătorii au descoperit, după un studiu realizat în SUA, că din anul 2009 și până în anul 2018, activitatea sexuală a scăzut, iar tinerii se masturbează din ce în ce mai rar. Deși activitatea sexuală are efecte bune asupra sănătății, oamenii de știință sunt panicați de faptul că randamentul activității sexuale a scăzut foarte mult, în întreaga lume, notează Scientific American
Efectele negative ale platformelor sociale asupra vieții sexuale a oamenilor
Potrivit datelor din cadrul Studiului Național de Sănătate și Comportament Sexual, au participat peste 4500 de persoane, cu vârstele cuprinse între 14 și 49 de ani. Se pare că în cazul fetelor care nu au avut activitate sexuală a crescut de la 49,5 la 74%. Un procent de 44,2 % dintre adolescenți nu au mai avut nicio activitate sexuală. Comparativ cu anul 2009, atunci proccentele au fost de 28,8%, potrivit sursei de mai sus.
Care este explicația cercetătorilor studiului
Autorii articolului din Scientific American au stat de vorbă cu cei care s-au ocupat de studiu.
„Am inclus în studiu comportamentele sexuale de tipul penetrarea vaginală, masturbarea între parteneri, sexul oral. Am întâlnit un declin la toate categoriile. Apoi, ne-am uitat și la adolescenți. Declinul masturbării la adolescenți este interesant și credem că necesită mai multă atenție.”, a spus Debby Herbenick, potrivit sursei citate mai sus
„Nu știm de ce tot mai mulți tineri se identifică asexuali”
Cercetători au observat o altă problemă. Se pare că tot mai mulți tineri se consideră asexuali.
„Nu știm de ce tot mai mulți se identifică asexuali, dar vedem că tot mai mulți consideră asexualitatea ca pe o identitate validă. În comparație cu momentul în care am început să predau Sexualitatea umană la facultate în 2003, când aveam cam un singur student care se identifica cu asta, acum am trei sau patru. Mă uimește acest lucru. Mă bucură însă că tinerii sunt mai atenți la ei și pot să exprime mai bine ce simt despre sine. Mulți optează să stea în afara activității sexuale.”, a mai spus autoarea Herbenick.