Simona Halep este mândria țării, fiind cea mai bună jucătoarea de tenis din România. Este una dintre cele mai apreciate personalități, datorită carierei, dar mai ales a personalității și educației pe care a primit-o. Tenismena a atins prima poziție în calsamentul mondial WTA de două ori, între 2017 și 2019. În prezent este pe locul 20, la nivel mondial.

Simona Halep s-a născut pe data de 27 septembrie 1991, la Constanța. Este dintr-o familie de aromâni. Simona a copilărit într-o casă modestă, din Piața Chitilei, cumpărată de părinții Stere și Stania Halep, în anul 1990. Și-a petrecut mare parte din vacanțe la bunicii din partea tatălui, în Stejaru, județul Tulcea.

Simina Halep nu a mers niciodată la colindat

Deși mulți poate s-au gândit că nu avea timp să meargă la colindat pentru că poate se ocupa de antrenamente, motivul este altul. Simona povestea că îi era rușine să meargă, pentru că nu avea voce.

„Ne întâlneam toţi, verişori, unchi, mătuşi. Petreceam împreună. Nu s-a schimbat mult. Numai că eu sunt plecată, ei acasă fac la fel. Suntem o familie unită. Când eram copil mă bucuram altfel de Crăciun. N-am mers niciodată cu colindul. Pentru că nu am voce şi îmi e şi ruşine”, a mărturisit Simona Halep, pentru TVR, acum ceva timp.

Motivul pentru care Simona Halep nu a mers niciodată la colindat. L-a dezvăluit fără rețineri
Sursă foto: Arhivă

Stere Halep, tatăl Simonei a fost jucător de fotbal la echipa Săgeata Stejaru. Simona a prins gustul jocurilor sportive încă de mică și se pare că talentul și pasiunea le-a moștenit de la tatăl său. A început să joace tenis la vârsta de doar patru ani. A fost antrenată de Ion Stan.

La vârsta de șase ani, Simona Halep juca tenis zilnic, dar a practicat și handbal în anii copilăriei. Simona Halep și-a dedicat anii tinereții tenisului. La vârsta de 16 ani s-a mutat la București, pentru a-și consolida cariera în tenis. Simona se bucură de o carieră de succes în domeniul tenisului și de aprecierea și recunoașterea pe care o primește atât în România, cât și la nivel internațional.