Atunci când vine vorba despre manele, unii dintre români se dau în lături să recunoască că se numără printre genurile lor preferate de muzică. Acest lucru se întâmplă din diferite motive. Probabil unul din ele ar fi că sunt cântate de cei de etnie romă, sau poate pentru că sună prea „țigănesc”, așa cum mulți spun. 

În realitate, însă, majoritatea „rup” ringul de dans pe manele sau le ascultă feriți de cei din jur. Vali Vijelie a răspuns la întrebarea „De ce nu recunosc românii că ascultă manele”? în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai„. Cântărețul a explicat acest lucru într-un mod neașteptat.

Ce crede Vali Vijelie despre românii care nu recunosc că ascultă manele

Probabil mulți se așteptau ca Vali Vijelie să-i atace pe cei care nu recunosc că ar asculta manele. Când, de fapt, artistul a dat vina pe anumiți colegi de-ai săi care nu acordă suficientă atenție textelor. Motiv pentru care mulți dintre români refuză să asculte maneaua. Iată ce a povestit cântărețul.

„Sunt foarte mulți colegi de-ai mei care nu sunt atenți la texte. Și atunci trebuie să te legi de ceva sau cineva, să zici „Mie nu-mi place manelele”. A fost o emisiune în care am fost blamați toți. S-au legat de un coleg de-al meu căruia i-am zis să schimbe un pic textele. Mi-a zis că el din asta trăiește și că dacă se lasă mâine de cântat, eu nu-l pot întreține.

I-am zis să-și facă datoria. Sunt texte în care oamenii se regăsesc, și texte în care nu. Fiecare ascultă ce vrea. Maneaua e muzica de petrecere. La o nuntă nu poți cânta numai manele. Cânți și o horă, și-o melodie mai de suflet…atunci omul se simte bine!”, a mărturisit Vali Vijelie la Kanal D.

Probabil că manelistul a reușit să-i cucerească pe cei care sunt în cauză, întrucât explicația lor nu a fost deloc răutăcioasă. Ba mai mult, acesta a dat vina pe colegii săi de breaslă pentru superficialitatea cu care își tratează textele, și nu pe cei care nu recunosc, de fapt, că ascultă maneaua.

@starlovve♬ sunet original – Angel