Reclamă

Pierderea în greutate este un proces care implică în mod clar mult mai mult decât alimentația și sportul. De altfel, se poate întâmpla să faci totul ca la carte pentru a slăbi însă rezultatele să nu fie cele așteptate. În astfel de momente este ideal să nu abandonezi lupta și să identifici cauzele care stau în calea deblocării kilogramelor de pe cântar. Una dintre cele mai întâlnite cauze care te împiedică să slăbești nu are legătură cu numărul caloriilor ci cu rezistența la insulină.

Rezistența la insulină te împiedică să slăbești

Lupta cu kilogramele în plus nu este niciodată ușoară, indiferent de targetul pe care vrei să îl atingi. Rezistența la insulină este o condiție medicală cu care tot mai multe persoane supraponderale și nu numai se întâlnesc. Aceasta are legătură cu grăsimea stocată pe bază hormonală.  Este deja cunoscut faptul că insulina este hormonul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Atunci când acest proces nu poate avea loc, organismul dezvoltă rezistența la insulină.

Dacă prezinți această condiție în mod clar te confrunți și cu aceste aspecte:

Afecțiuni dermatologice

Se spune că numeroase probleme de sănătate manifestate în organism se reflectă la exterior, pe corp. Rezistența la insulină prezintă aproape întotdeauna anumite probleme dermatologice. Pacienții se confruntă cu apariția negilor, a petelor sau chiar a îngrășării pielii în unele zone. De asemenea, hiperpigmentarea la axile este proeminentă.

Față rotundă și umflată

Dacă ai rezistență la insulină vei acumula grăsime inclusiv în zona feței. Astfel, persoanele care prezintă această condiție medicală pot consuma și mai puțin de 1000 de calorii pe zi și tot nu vor slăbi.

Balonare

Senzația constantă de balonare, mai ales după masă are legătură cu rezistența la insulină. Dacă nu reușești să slăbești și ai mereu probleme cu balonarea, aceasta ar putea fi una dintre cauze.

Acnee la vârsta maturității

Problemele pielii vin sub mai multe forme în ceea ce privește rezistența la insulină . Astfel, dacă vrei să slăbești și nu poți, iar apariția coșurilor devine frecventă este un semn că ai dezvoltate rezistența la insulină.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro