Reclamă

Perioada economică dificilă pe care o traversăm îi determină pe mulți români să caute soluții pentru a supraviețui. Creditele bancare sunt astfel la mare căutare. Cei mai mulți dintre doritori se orientează după dobânzile mici atunci când optează pentru un credit.

Deși în zilele noastre, accesarea unui ajutor financiar de la bancă a devenit o procedură facilă, există și impedimente în acest sens.

De ce nu ți se aprobă un credit

Creditele disponibile în țara noastră. Ipotecare, personale, carduri de credit sau refinanțările sunt toate forme de a accesa bani prin bancă. Pentru a le obține însă, doritorii trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Nu sunt eligibili cei care au fost raportați la Biroul de Credite

Biroul de credite este o entitate care gestionează baze de date cu plătitorii de credite din țara noastră. Cei care au înregistrat întârzieri în a-și plăti ratele sunt după o anumită perioadă de timp, raportați la Biroul de Credit.

Astfel, la baza de date a acestei societăți au acces toate băncile din țară. Înainte de a acorda un credit unul consumator, banca are dreptul de a verifica istoricul de plată al persoanei în cauză.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care cei care doresc să ia un împrumut pot fi refuzați.

„Pata neagră” de la Biroul de Credite se șterge în timp

Dacă ai avut neșansa de a ajunge în Biroul de Credite ca rău platnic mai ai o șansă. Este însă vorba de una pe termen lung. Vei mai putea accesa documentația pentru un credit bancar strict în momentul în care istoricul negativ îți va fi șters. De obicei un astfel de proces durează câțiva ani.

Un alt motiv care poate sta în calea planului tău de a te împrumuta de la bancă are legătură cu tipul de contract de muncă de care îl ai. Dacă nu ai semnat unul pe perioadă nedeterminată cu angajatorul tău, acest lucru îți va pune bețe în roate în relația cu băncile.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro