Deși este plăcut să te trezești și să-ți găsești telefonul pe noptieră cu suficientă baterie pentru a rezista toată ziua, se pare că acest lucru este foarte periculos.

Medicii recomandă insistent să nu dormi lângă telefonul tău mobil din cauza efectelor pe care le poate avea asupra sănătății tale. Pe lângă efectele adverse asupra sănătății tale, dormitul cu telefonul lângă tine este, de asemenea, un semn al unei dependențe prea puternice de dispozitiv. Pe lângă aceasta, derularea constantă prin telefon poate avea, un efect extrem de negativ asupra vederii.

1. Ce se poate întâmpla

Motivul pentru care nu ar trebui să lăsați niciodată smartphone-ul la încărcat în timp ce dormiți. Ce au descoperit medicii
Pixabay.com

Această dependență de parcurgerea rețelelor sociale în timp ce ești în pat nu se limitează doar la adulți. Ci o mulțime de tineri încă ascultă muzică sau urmăresc videoclipuri YouTube pentru a-i ajuta să adoarmă noaptea.

Dar acest lucru este extrem de periculos, mai ales dacă telefonul tău este conectat. Fără îndoială vei fi observat că telefonul tău devine destul de fierbinte atunci când este conectat, mai ales când asculți muzică sau vizionezi videoclipuri. Prin urmare, atunci când ești în pat cu telefonul în acest fel, adormirea poate fi destul de periculoasă. Așa cum demonstrează această poveste a unui adolescent de 14 ani din Kazahstan, care a murit în urma arsurilor și rănilor grave.

Acest accident teribil s-a petrecut în noaptea de 28 spre 29 septembrie 2019. Alua Asetkyzy Abzalbek, în vârstă de 14 ani, asculta muzică pe telefonul ei pentru a o ajuta să adoarmă. Iar părinții ei i-au găsit trupul fără viață a doua zi dimineață, probabil la câteva ore după, murise.

2. Un accident rar, dar nu un caz unic

Când bateria telefonului i-a explodat, tânăra a suferit câteva răni la cap destul de grave. Din păcate, serviciile de urgență nu au avut nicio șansă să o salveze. Iar accidentul nu a putut fi prevenit. Deși astfel de lucruri sunt destul de rare, aceasta nu este în niciun caz prima dată când se întâmplă așa ceva. Smartphone-urile care se supraîncălzi sunt ca niște bombe cu ceas din viața reală.

După cum își amintește site-ul Trustmyscience, o tânără rusoaică a murit și ea în urma electrocutării la începutul anului trecut. Drept urmare, autoritățile avertizează că nu ar trebui să dormi lângă telefonul tău când este conectat la priză. Și acest lucru nu se limitează doar la telefoane. Ci la toate dispozitivele electronice care sunt conectate la rețea.