Reclamă

De ce să pui ceapă în șosetă. Uneori bizare, alteori științifice. În orice caz, remediile ayurvedice sunt destul de eficiente. Un astfel de remediu pentru afecțiuni comune precum răceala și febra este păstrarea feliilor de ceapă în șosete peste noapte.

Deși poate părea scârbos pentru unii, totuși, acest remediu pare să fie eficient pentru unele persoane. Dar este cu adevărat eficient? Citiți mai departe pentru a afla.

Remediul vechi de a ține felii de ceapă în șosete peste noapte își are originea în secolul al XVI-lea, în timpul unei pandemii. Se credea că ceapa roșie avea capacitatea de a trata răceala, febra și chiar ciuma bubonică. Pe atunci, se credea că infecția se răspândea prin aerul otrăvitor. Ceapa roșie, cu mirosul ei înțepător, a ajutat la combaterea infecției.

De ce este asociată ceapa cu proprietăți de combatere a infecțiilor?

Sursa: Social media

Ayurveda afirmă că păstrarea feliilor în șosete poate stimula imunitatea, curăța organismul și combate infecțiile și afecțiunile. Toate acestea fără a fi nevoie de medicamente.

Nu există studii care să susțină aceste rezultate. Cu toate acestea, datorită conținutului de sulf din aceasta și a proprietăților antibacteriene, poate fi considerată bună pentru sănătate. Atenție, dacă este consumată în proporțiile potrivite!

Beneficiile pentru sănătatea

Leguma este, de asemenea, mai eficientă decât antibioticele chimice, care pot duce, în timp, la rezistență la antibiotice, obligând astfel să se apeleze la antibiotice mai puternice și mai dăunătoare. Acestea pot afecta rinichii în timp. Alte beneficii pentru sănătate ale cepei includ:

Combaterea virușilor și a infecțiilor în momentul în care intră în contact cu organismul.

Îmbunătățirea toleranței la glucoză și o mai bună gestionare a glicemiei la pacienții cu diabet zaharat.

Generează căldură datorită acidului fosforic care se poate infiltra în vasele de sânge, purifică sângele și stimulează circulația sanguină.

Deoarece picioarele posedă terminații nervoase ale sistemului nervos, intrarea în contact cu o componentă care are proprietăți antibacteriene poate avea un efect de vindecare asupra sănătății.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro