Anca Dinicu a demonstrat, de-a lungul timpului, că un actor bun se poate transpune în pielea oricărui personaj. Fără doar și poate, emblematică pentru cariera ei râmâne Gina Felea. Deși, are la activ mai multe roluri interpretate magistrat pe scenele de la teatru, publicul a rezonat mai bine cu proiectele TV ale acesteia.

Anca Dinicu a avut mare noroc cu Mihai Bendeac. Actorul a fost primul care a văzut potențialul ei și a evaluat-o la adevărata ei capacitate. Primul rol al Ancăi a parodierea Anei Mocanu și, încă de la primele secunde, i-a dat pe spate pe cei de pe platourile de filmare. De atunci și până acum, Anca a ținut mereu standardele ridicate și nu este de mirare că a fost remarcată imediat.

Motivul pentru care Anca Dinicu a refuzat să facă parte din emisiunile „iUmor” și „Neatza cu Răzvan și Dani”
Youtube

Anca Dinicu, la un pas de a fi colega lui Șerban Copoț

La un moment dat, Anca Dinicu a primit propuneri din partea unora dintre cele mai importante emisiuni de la noi. Producătorii de la „iUmor” și de la „Neatza cu Răzvan și Dani” au fost fermecați de talentul ei și au vrut-o în echipa lor. Anca nu a zis „nu”, ci a acceptat să stea mai multe zile în probă pentru a vedea care este atmosfera.

Actrița a recunoscut că este o diferență colosală între scena de la teatru și platoul unei emisiuni. Anca Dinicu nu s-a simțit în largul ei și nici nu s-a împăcat prea bine cu regimul de transmisiune live. Astfel, prietena lui Mihai Bendeac s-a văzut nevoită să refuze toate ofertele și să se întoarcă la marea ei pasiune, teatrul. Din cele declarate, se pare că Anca nu își va schimba, prea curâdn, părerea despre TV.

„Ba da, am avut oferte de emisiuni. Am dat o probă la „iUmor”, cu Copoț. Nu era pentru mine. La „Neatza cu Răzvan și Dani” m-am dus. Am zis că vin de probă trei zile să văd cum e. Nu mi-a plăcut. Îmi zicea în cască <<Bagă-te peste ei, vorbește, vorbește!>> <<Dacă vorbește omul, cum să mă bag peste el? Doamne ferește!>> Zic doar dacă am ceva inteligent de spus. Pentru mine e pericol cu live-ul.”, a spus Anca Dinicu în podcastul lui Speak.