Bineînțeles, consumul de alcool dăunează grav sănătății atunci când este consumat în exces. Cu toate acestea, specialiștii spun că a bea un pahar de vin pe zi este sănătate curată. Acest lucru aduce o serie de beneficii pentru sănătate.
De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii cu privire la acest lucru. Cercetătorii au descoperit că a bea un pahar de vin zilnic ar putea avea mai multe beneficii decât ne-am fi așteptat. Descoperă în prezentul articol care sunt efectele vinului asupra organismului nostru.
Beneficiile consumului unui pahar de vin pe zi
Strugurii și vinul conțin polifenoli , substanțe care acționează ca antioxidanți. Datorită acelor proprietăți antiinflamatorii, ele pot ajuta la scăderea colesterolului „rău” și la creșterea colesterolului bun. Vinul roșu, în special, este recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătatea inimii. Printre aceste beneficii se numără și împiedicarea formării cheagurilor de sânge și scăderea zahărului din sânge. Așadar , un pahar de vin roșu poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Regula de aur este să nu se depășească un pahar pe zi.
Studiile arată că oamenii care beau vin zilnic au o masă corporală mai mică decât cei care fac acest lucru ocazional. Consumatorii moderați de vin au talia mai îngustă. Totodată, au mai puțină grăsime adunată în zona abdominală decât cei care beau alt tip de băuturi alcoolice. Alcoolul vă poate „încuraja” corpul să ardă calorii suplimentare până la 90 de minute după ce ați băut un pahar.
Într-un studiu britanic, cei care au băut aproximativ un pahar de vin pe zi și-au redus cu 11% riscul de infecție cu bacteria helicobacter pylori , o cauză majoră a gastritei, ulcerelor și cancerului de stomac. Potrivit unui studiu spaniol, o jumătate de pahar poate proteja împotriva intoxicațiilor alimentare cauzate de germeni precum salmonela atunci când oamenii sunt expuși la alimente contaminate.