În lupta cu kilogramele în plus, uneori avem tendința să facem eforturi prea mari, care din păcate nu dau mereu roade. Diete, alimente sănătoase, exerciții, sală, totul pare un cerc vicios din care este foarte greu să ieși.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca ceea ce facem să fie greșit. Înainte de a renunța, cel mai bine este să acordăm puțin timp procesului prin care trecem și să analizăm tot ceea ce facem.

Motive pentru care nu reușești să slăbești:

Nu mănânci suficiente proteine. Într-adevăr, atunci când încercăm să slăbim, este nevoie ca corpul nostru să fie într-un deficit caloric. Cu toate acestea, există posibilitatea ca alimentele pe care le consumăm să nu fie benefice corpului nostru, iar el să refuze să piardă în greutate. Proiteinele ajută la creșterea masei musculare, precum și la îmbunătățiea metabolismului.

Atunci când faci exerciții, nu folosesți greutăți. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face atunci când vrei să slăbești este să faci și antrenament de rezistență, cum ar fi folosirea de greutăți. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi masa musculară, care de cele mai multe ori se pierde împreună cu grăsimea atunci când suntem într-un deficit caloric.

Nu faci cardio. Acest tip de exerciții îți cresc pulsul inimii și sunt esențiale pentru procesul de slăbire. Diferența dintre cardio și exercițiile de la sală este faptul că una te ajută cu pierderea grăsimii, iar cealaltă te ajută să construiești masa musculară. Cele două trebuie combinate pentru a avea cele mai bune rezultate, nu făcute separat.

Încă consumi băuturi care conțin zahăr. Da, băuturile au și ele multe calorii. Deși pare greu de crezut, 250 de ml de suc pot uneori să aibă la fel de multe kcal ca și o masă de a ta. Zaharul de asemenea încetinește metabolismul și te face să consumi mai puține alimente sănătoase de care corpul tău chiar are nevoie.

Nu te odihnești suficient. Stresul, oboseala, somnul sunt și ele factori importanți în procesul de slăbire. Dacă îți supui corpul la prea mult efort, el va intra într-o stare de grevă și își va face rezerve de grăsime, pentru a se asigura că ai suficientă energie să treci peste perioada aceasta care îl atacă atât de tare. Relaxează-te și ascultă nevoile corpului tău.