Moștenitorul imperiului uriaș al companiei Samsung este pe cale să ajungă în pușcărie. Parchetul din Seul a emis pe numele acestuia un nou mandat de arestare. Puțini știu însă că moștenitorul este și vicepreședinte în cadrul uneia dintre cele mai mari companii din lume.Moștenitorul este cercetat pentru fuziunea aparent ilegală a două filiale. Potrivit informațiilor publice fapta s-a petrecut în anul 2015.

Moștenitorul Samsung riscă ani grei

Moștenitorul imperiului Samsung trebuie acum să demonstreze că este nevinovat în urmă acordului asupra fuziunii respective. În 2017, vicepreședintele Samsung Electronics era din nou condamnat la 5 ani d einchisoare într-un proces care a făcut înconjurul lumii. Scandalul avea atunci la mijloc acte de corupție în ceea ce privește și un alt membru al companiei. Rezultatul în urmă procesului anevoios a fost o arestare. Mai exact, a fostului preşedinte sud-corean Park Geun-hye. Politicianul a în vârstă de 51 de ani a fost eliberat un an mai târziu. Acum însă se află în mijlocul unei noi spețe.

Moștenitorul companiei Samsung nu se află în acest moent într-o situație prea lejeră. Asta pentru că Biroul procurorilor districtului central din Seul a anunțat că va obține arestarea lui Lee. Acesta este acuzat acum că a aprobat înșelătoria în ceea ce privește prețurile prestate în 2015. Eevnimentul împotriva normelor legale ar fi avut loc în anul 2015. Momentul a coincis cu preluarea Samsung Electronics de către Cheil Industries. Această filiala este specializată în modă și aliemtatie. inițial fuziunea a fost văzută că un prilej de continuitate în generații a companiei.

 

Moștenitorul Samsung, mandat de arestare pe numele lui