Reclamă
Reclamă

Franța se confruntă în prezent cu o situație foarte delicată. Mai mult de 100 de morminte dintr-un cimitir evreiesc au fost profanate cu simbolul svasticii – o amintire tristă a acțiunilor lui Hitler în încercarea lui de a face din rasa albă singura rasă superioară din Europa.

Svastica este în prezent un simbol al Holocaustului. Amintire a morții, a cruzimii și a inumanității.  Peste 6 milioane de everei și-au pierdut viața în lagărele Germaniei naziste, iar acum svastica a rămas un simbol al acelora care încă cred în superioritatea raselor și în persoanele cu sânge impur.

Evenimentele au avut loc în estul orașului Weshthoffen, la doar câteva zile după ce un incident asemănător s-a întâmplat într-un sat din apropiere. Pietrele funerare au fost pur și simplu distruse cu vopsea spray, iar svasticilie reprezintă simbolul unui val de atacuri antisemitice ce au avut loc recent în Franța.

În prezent, Franța este casa a peste 550.000 de evrei, reprezentând cea mai mare comunitate de acest tip din Europa. Atacurile antisemitice au avut loc în zona de nord-est a țării, în apropierea graniței cu Germania.

Reclamă

Președintele Emmanuel Macron a declarat că nu va înceta să lupte împotriva antisemitismului până când morții Franței nu vor putea să se odihnească în pace.

„Evreii sunt și fac parte din Franța. Cei care îi atacă, chiar și în morminte, nu merită să fie parte din Franța noastră.”

Pe lângă svastică, a mai fost folosită și cifra 14, simbol asociat supremației rasei albe.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro