Mormântul unui tânăr mort de cancer la finalul anului trecut profanat pentru 50 de lei

O familie din comuna Săulești Gorj a avut parte de o descoperire tulburătoare în momentul în care au mers la mormântul singurului fiu, decedat la sfârșitul lunii decembrie după o luptă grea cu cancerul. Aceștia au găsit sicriul tânărului de 18 ani larg deschis și fără bancnota de 50 de lei pe care aceștia i-au lăsat-o pe piept.

Primarul comunei a declarat că familia în cauză nu are o situație financiară tocmai bună, făcând eforturi considerabile în lupta cu boala dar și în ceea ce privește înmormântarea. Acesta afirmă faptul că Mădălin, tânărul decedat, a fost înmormântat conform tradiției, în costum de mire, având pe piept o bancnotă de 50 lei.

Hoții, profitând de drama familiei au mers la cimitir, au îndepărtat plăcile de beton și au luat capacul sicriului cu speranța de a găsi bijuterii din aur. Negăsind nimic altceva, s-au mulțumit cu bancnota de pe pieptul decedatului.

Polițiștii au deschis o anchetă și îi caută pe hoți.

„Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în noaptea de 13/14 ianuarie, persoane necunoscute au deschis monumentul funerar în care se afla cadavrul unui tânăr de 18 ani, prin îndepărtarea plăcii de beton ce servea drept capac, sicriul fiind deschis. Din primele cercetări s-a mai stabilit că nu sunt bunuri, valori sau obiecte vestimentare lipsă aparținând monumentului funerar sau cadavrului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Lasă un răspuns

Curs valutar BNR joi, 16 ianuarie: Cât este euro astăzi

Şocant! Ce i s-a pus în sicriu Cristinei Ţopescu! Mama ei a luat hotărârea